PIERSICA PLATA
1 Iunie 2017 11:07

PIERSICA PLATA " Principalele caracteristici şi condiţii de aplicare: - pomul este viguros, rodeşte pe ramuri mixte, este rezistent la ger şi are o mare capacitate de regenerare, necesită tratamente pentru protejarea de atacul agenţilor patogeni, precoce şi foarte productiv; - este primul soi de piersic cu fructul plat "sandwich" şi pulpă albă, omologat în România; - este autofertil şi nu are nevoie de polenizatori; - fructul este mic ca mărime, 55-65 grame şi foarte aplatizat, pubescenţa este fină, culoarea de fond este galben-verzuie, iar cea acoperitoare este roşu-închis, repartizată în plăci foarte atractiv, pulpa este albă fără infiltraţii de roşu, fină, aromată cu 12-14% substanţă uscată, sâmburele este foarte mic şi aplatizat; - epoca de maturare: decada a II-a - a III-a a lunii iulie; - zona de cultură: Dobrogea şi alte centre favorabile de cultură a piersicului din România; - intrarea pe rod: anul trei de la plantare" Sursa info: http://www.cercetarepomicola-constanta.ro/FILIP.htm

Taguri: dieta slabire, fructe, piersica plata, sanatate, sezon, vitamine
(267 vizualizari)

Pentru a putea vedea comentariile acestui articol trebuie sa fiti in lista de contacte a autorului.