Home Articole medicale Medicina cuantică si teoria ortoesentială

Medicina cuantică si teoria ortoesentială

ARTICOL PUBLICAT DE:
Echipa Paginamedicala.ro online
20 Decembrie 2012 16:56

Autor: Cuantic Life Style

Stiinţa si spiritualitatea contemporane sunt prinse intr-un fund de sac căptusit cu holism si umflat de cauzal. Mai sunt şanse infime ca aceasta bombă cu ceas să mai poată fi dezamorsată in timp util, astfel incât cei care l-au îndesat si cârpit prin mijloace academice si teologice pline de mercantilism si ipocrizie să nu devină brusc un simbol al rătăcirii si obtuzităţii.

Explozia care se profileaza cel putin va decima umanitatea prin conflicte si epidemii scapate de sub control. Probabil ca singura cale de evitare a acestui orizont este conturarea si asumarea unor principii si legi general valabile care sa aduca omul si umanitatea in armonie si rezonanta benefice si constructive cu naturalul si firescul universal. Aceste principii si legi ar putea fi reunite sub denumirea de teorie ortoesentiala.

Poate ca inainte de toate este indicata o clarificare a semnificatiei notiunilor de principiu si lege, astfel incat sa existe o delimitare intre ele. Amandoua numesc si/sau definesc evenimente si/sau situatii, relatii si/sau raporturi intre si/sau despre elemente si sisteme, traiectorii si trasee, surse si izvoare, depozite si rezerve, consecinte si urmari, realizari si rezultate. Un principiu se identifica prin intuitie si inspiratie in urma experientei si observatiei, o lege apare in urma deductiei si estimarii prin logica si rationament. Oricat pare de ciudat un principiu se insuseste prin sentiment, o lege se asuma prin gand. Orice lege are la baza unul sau mai multe principii, in schimb discutam de un principiu atunci cand nici o lege nu se poate aplica.

Cu alte cuvinte putem spune ca avem de a face cu un principiu atunci cand orice definitie incercam aceasta nu ne multumeste pe deplin, in schimb orice lege poate fi formulata clar si precis. Poate de aceea un om care isi conduce viata dupa principii este un relaxat, iar cel care se ghideaza dupa legi un stresat si asta pentru ca un principiu este general valabil, inclusiv pentru un context nou, necunoscut pe cand o lege este utila doar pentru cazuri deja existente. Asta nu inseamna ca este suficient sa te bazezi doar pe principii, la fel cum nu te poti folosi de hard fara soft, nici cu softul nu ai ce sa faci fara hard.

Este evident ca in viata de zi cu zi avem de a face cu o sumedenie de principii si infinit mai multe legi. Si oricine este preocupat de istoria meseriei in care se considera responsabil si competent va constata ca acestea se inmultesc si se inlocuiesc permanent dupa modelul big-bang, adica legile se inmultesc pana la refuz si cu toate astea nu mai reusesc sa acopere dezvoltarea si necesitatile si atunci brusc apare un nou principiu care devine suportul si izvorul altor legi si tot asa. In paralel, observam ca ilustrul ratacit care a enuntat big-bangul nu a facut decat sa aplice universului constatarea mai veche ca acumularile cantitative duc la salturi calitative si in consecinta nici vorba de o identificare a unui timp si /sau spatiu zero absolut.

Daca adaugam faptul ca orice salt calitativ permite cresterea acumularilor cantitative ajungem pe cale occidentala la o concluzie orientala care spune ca prea mult yin naste yang si invers. In contextul acestor inmultiri si cresteri permanente si perpetue este evident ca multe dintre principiile si legile extrem de utile la un moment dat si intr-un loc anume, de a lungul si de a latul timpului si spatiului devin istorie. Exista totusi cateva principii si legi care sunt valide oriunde si oricand, pentru oricine si orice. Acestea sunt principiile si legile ortoesentiale care vor fi expuse in articolul urmator.

Teoria ortoesentiala propune inlocuirea abordarii de tip cauza-efect cu o abordare de tip creator-creat. In functie de situatie si eveniment aceeasi entitate poate fi creat sau creator in relatie si raport cu alte entitati. Teoria ortoesentiala considera ca orice entitate are doar doua esente fundamentale: informatia si manifestarea si nu trei: informatie, energie si materie. In realitate informatia are doua aspecte: ritm si masura si manifestarea: energie si materie. Cele doua esente fundamentale genereaza doua forme fundamentale: spatiu si timp.

Esentele si formele fundamentale se dezvolta intr-un singur sens: dinspre cunoscut spre necunoscut omnidimensional prin volume si fronturi. Timpul nu este o dimensiune a spatiului ci este forma tuturor informatiilor cunoscute si spatiul este forma tuturor manifestarilor cunoscute. Universul este ingemanarea dintre spatiu si timp astfel incat orice spatiu are tot timpul si orice timp are tot spatiul. O entitate este o ingemanare de informatie si manifestare si exista si traieste prin stare si dinamica. Orice entitate prezinta o stare care are patru caracteristici: integrala, integrata, integra si intreaga.

Proportia si echilibrul dintre acestea defineste atitudinea. Orice entitate prezinta o dinamica care are la randul ei patru caracteristici: munca, truda, odihna si joc. Proportia si echilibrul dintre acestea defineste comportamentul. Ingemanarea dintre atitudine si comportament se numeste conduita. Conduita care transfera necunoscutul in cunoscut se numeste viata. Conduita care genereaza noi entitati se numeste creatie. Viata si creatia se desfasoara dupa niste principii si legi ortoesentiale care sunt aceleasi pentru universul in sine, pentru orice entitate a lui si pentru esentele si formele sale.

Principiile ortoesentiale sunt: principiul unitatii si unicitatii sau principiul familiei, principiul simplitatii si eficientei sau principiul competentei, principiul gratitudinii si respectului sau principiul responsabilitatii, principiul onestitatii si corectitudinii sau principiul asumarii.

Legile ortoesentiale sunt:

Legea creatiei: Un creat trebuie sa sustina si sa intretina creatia.

Legea vietii: Un creat trebuie sa sustina si sa intretina viata, daca aceasta sustine si intretine creatia.

...
Pagina 1 din 2
2784 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Numele:
E-mail: Ai cont?
Scrieti mai jos comentariul dumneavoastra. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe PaginaMedicala.ro, va rugam sa utilizati un limbaj civilizat si sa evitati atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu veti respecta aceste reguli, comentariile dumneavoastra vor fi sterse.
posteaza
Publica un articol
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate