5 PET/CT sau cum poti transforma un COST intr-o INVESTITIE . Articole Medicale - PaginaMedicala.ro
Home Articole medicale PET/CT sau cum poti transforma un COST intr-o INVESTITIE

PET/CT sau cum poti transforma un COST intr-o INVESTITIE

ARTICOL PUBLICAT DE:
Echipa Paginamedicala.ro online
1 Noiembrie 2013 17:37

Si in Romania exista un program desfasurat in anii precedenti de catre Ministerul Sanatatii, prin care se asigurau gratuit investigatii PET/CT pentru 2500 de pacienti. De anul acesta, procedura a devenit mai facila, acest program fiind preluat de casele de asigurari, numarul pacientilor fiind dublat, scanarea PET/ CT realizându-se in cele 4 centre private din tara: Brasov, Bucuresti, Constanta si Oradea. in curand, un nou centru de Medicina Nucleara se va deschide si in Bucuresti, in cadrul clinicii Neolife.


Luand in considerare beneficiile aduse de investigarea PET/CT, probabil ca reticenta din partea unor medici de a lua in consideratie aceasta metoda de diagnostic va disparea.


Acuratetea stadializarii, a restadializarii si evaluarea prompta a terapiei conduc inevitabil la modificari binevenite in managementul pacientului. Astfel, PET/CT se asociaza si cu realizarea unei economii, prin evitarea efectuarii de examinari imagistice aditionale si de proceduri invazive si prin ajutorul adus clinicianului in optimizarea deciziei terapeutice.


Data Evidence Based/Dovezile bazate pe date stiintifice continua sa se acumuleze privitor la utilitatea/in privinta utilitatii PET/CT in practica clinic drept metoda imagistica profunda, cu aplicatii in expansiune in domenii oncologice variate.


Dr. Claudiu Tronciu

CEO Neolife
Centrul de Excelenta in Oncologie

Pagina 3 din 3
3050 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Numele:
E-mail: Ai cont?
Scrieti mai jos comentariul dumneavoastra. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe PaginaMedicala.ro, va rugam sa utilizati un limbaj civilizat si sa evitati atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu veti respecta aceste reguli, comentariile dumneavoastra vor fi sterse.
posteaza
Publica un articol
Procesare plati online - LibraPay.ro
Serviciul LibraPay - procesare plati online