Home Articole medicale Strategia Managementului Institutiilor sanitare romanesti in cadrul Strategiei europene

Strategia Managementului Institutiilor sanitare romanesti in cadrul Strategiei europene

ARTICOL PUBLICAT DE:
Mihaela Panaite online
Loc de munca: CMI
Specializare: Stomatologie generala
9 Decembrie 2013 12:59

Institutiile sanitare romanesti  vor fi reorganizate si schimbate la cerintele europene, incepind cu constituirea fondurilor mixte private si de stat referitoae la fiantarea lor.

Acest lucru se va aplica atit la nivel educational cit si executiv . Simplu explicit fondurile private si cele de stat vor forma un procent pentru fiecare institutie indiferent de natura ei,obligatoriu. Procentul se va stabili  legislativ si va fi standard, adica obligatoriu.

Orice finantare inafara acestor fonduri va trebui incadrata  in  acest regulament de constituire a fondului mixt, adica va respecta legislatia. Donatiile si institutiile non-profit vor face parte din aceleasi fonduri mixte la procentul fond privat, deci vor respecta si ei aceeasi legislatie europeana , adica romaneasca.

Consecinta acestei modificari legislative financiare va fi o schimbare totale a organizarii executivului sanitar. Reorganizarea institutiilor. va urma in conformitate cu strategia organizatorica europeana care la nivelul unitatilor mici si mijlocii este complet diferita de cea veche actuala romaneasca. Conceptul romanesc va trebui explicat simplu in termeni practici deoarece el va fi in totalitate o treducere lingvistica a conceptului strategic organizatoric european deja existent. In concluzie nu se vor inventa termeni, concepte si teorii de implementare , ci se vor folosi proiectele europene existente  in EU si se vor formula in limba romana masurile, raportul analistic si concluziile.

Acest lucru insemna la nivelul fiecarei institutii sanitare o comisie ce va lucra in limbile europene direct la proiectele europene nationale si care va trebui sa formuleze in limba romana directivele executive. Acest lucru va schimba si reorganiza toete institutiile sanitare romanesti.

Cum va arata structura instutionala romaneasca, si ce va insemna acest lucru pentru fiecare membru personal sanitar in articolul urmator.

 

Dr. medic  Panaite A. Miihaela

BCH Management and Leidingschap

 

 

 

 

852 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Numele:
E-mail: Ai cont?
Scrieti mai jos comentariul dumneavoastra. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe PaginaMedicala.ro, va rugam sa utilizati un limbaj civilizat si sa evitati atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu veti respecta aceste reguli, comentariile dumneavoastra vor fi sterse.
posteaza
Publica un articol