5 Vaccinare BCG , intre utilitate si rezultate . Articole Medicale - PaginaMedicala.ro
Home Articole medicale Vaccinare BCG , intre utilitate si rezultate

Vaccinare BCG , intre utilitate si rezultate

ARTICOL PUBLICAT DE:
Pediatrie - medic pediatru Neagoe Corneliu Corneliu Neagoe online
Loc de munca: spit. jud
Specializare: Pediatrie
29 Noiembrie 2012 10:32

Vaccinarea BCG , nu ne apara de tuberculoza .Am retinut din articolul publicat de domnul profesor Stoicescu , in nr. 45 al vietii medicala ca si rectiile secundare sunt frecvente si redutabile ; sunt multe tari care nu fac aceasta vaccinare si au mult mai putina tuberculoza decat noi . Sunt foarte curios daca danezii mai fac aceasta vaccinare .

Daca : - vaccinarea nu ne apara de boala

           -daca reactiile secundare sunt redutabiile , uneori dupa vaccinare se induce chiar boala( faptul ca ar prevenii formele grave , nu este confirmat)

           - daca ne impiedica sa depistam sigur infectia tuberculoasa latenta ( in absenta vaccinarii, un IDR la PPD pozitiv la un nevaccinat , ar arata ca cel in cauza, este cel putin contact , lucru foarte important din punct de vedere epidemiologic )

           - DACA DE EXEMPLU , NUMAI IN JUDETUL cONSTANTA AU FOST DEPISTATE IN ULTIMELE NOUA LUNI PESTE 800 DE NOI CAZURI ( indivizii fiind vaccinati mai mult ca sigur )

          _ daca tuberculoza este o boala contagioasa si nu neaparat produsa de conditii de viata mizere , ancheta epidemiologica fiind esentiala in depistare si eradicare , DE CE NU SE INITIAZA DE CATRE M.S. , o dezbatere care sa ia in discutie despre aceste lucruri ? 

2278 vizualizari
Adauga comentarii
8 comentarii
Numele:
E-mail: Ai cont?
Scrieti mai jos comentariul dumneavoastra. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe PaginaMedicala.ro, va rugam sa utilizati un limbaj civilizat si sa evitati atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu veti respecta aceste reguli, comentariile dumneavoastra vor fi sterse.
posteaza
Publica un articol
Procesare plati online - LibraPay.ro
Serviciul LibraPay - procesare plati online