5 Care este varsta de pensionare a medicilor de familie ?. CONSULTANTA JURIDICA MEDICALA . - PaginaMedicala.ro
Home Consultanta juridica Care este varsta de pensionare a medicilor de familie ?
Consultanta juridica

care este varsta de pensionare a medicilor de familie ?


Conform art. 385 alin. 1 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, medicii se pensioneaza la varsta de 65 de ani, indiferent de sex.
La aceasta regula legea face urmatoarele precizari:
1) Medicii care au depăşit limita de vârstă prevăzută la alin. (1) pot profesa în continuare în unităţi sanitare private. Desfăşurarea activităţii se face în baza certificatului de membru şi a avizului anual al Colegiului Medicilor din România, eliberat pe baza certificatului de sănătate şi a asigurării de răspundere civilă, pentru greşeli în activitatea profesională, încheiată pentru anul respectiv.
2) Medicii titulari ai cabinetelor de medicină de familie din mediul rural, care îşi desfăşoară activitatea în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate judeţene, îşi pot continua activitatea în aceleaşi condiţii, după împlinirea vârstei de pensionare, la cerere, cu aviz anual eliberat de autoritatea de sănătate publică judeţeană şi de Colegiul Medicilor din România, prin colegiile judeţene ale medicilor, pe baza certificatului de sănătate.
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Ultimele intrebari
Fonduri europene pentru IMM-uri medicale