Medical Student


Echipa MedicalStudent este formata din studenti ai centrelor UMF Bucuresti si Iasi, colaborand si cu studentii de la Cluj, Timisoara si Craiova.

Proiectul MedicalStudent a pornit de la o idee a studentilor in incercarea de a veni in completarea, detalierea si diversificarea notiunilor prezentate in anii de studiu.

Membrii echipei de la facultatea de Medicina Generala de la UMF Iasi lucreaza, de exemplu, la un compendiu online prin care studentii si medicii rezidenti isi pot aprofunda cunostintele de electrocardiografie. La spitalul de copii „dr. V.Gomoiu” dezvoltam o resursa de invatamant la distanta in domeniul ecografiei pediatrice.

Avem in desfasurare proiecte asemanatoare in domeniile: Radiologie clinica, Parazitologie, Microbiologie, Anatomia Sistemului Nervos, Anatomie Patologica (Macroscopie + suport curs interactiv), Histologie si Biologie Celulara.

Am inceput construirea unei platforme educationale complete (parte administrativa si parte educationala) ce va fi testata la Institutul National “Victor Babes” Bucuresti. In acelasi proiect este in dezvoltare prima aplicatie de telediagnostic din Romania.

Fiecare student are posibilitatea sa-si coordoneze propriul proiect, sa devina redactor sau poate publica in revista, atat stiri cat si propriile publicatii, lucrari de cercetare sau lucrari prezentate la congresele pentru studenti si tineri medici.

MedicalStudent.ro este un portal dedicat studentilor preocupati de cunoasterea extensiva a domeniului in care vor lucra.

MedicalStudent promoveaza o noua metoda educationala in Romania, e-Learning-ul medical, testata si aplicata cu succes in diverse sisteme de invatamant din Europa, pornind de la grupul tinta al oricarui astfel de sistem, studentul, catre metoda pedagogica ideala.

Portalul raspunde cerintelor studentilor de la Medicina Generala, Medicina Dentara si Farmacie, fiind totodata un centru de informare si pentru rezidentii ce vor sa colaboreze cu colegii lor mai tineri.

In data de 27 mai, cu ocazia “E-Health Congress 2009”, proiectul MedicalStudent.ro a primit premiul de excelenta in eHealth, acordat de British Medical Journal.

Proiecte de viitor:

Incercam sa promovam elitismul si calitatea in invatamantul medical romanesc, prin prezentarea unui brand puternic, cu viitor si potential in folosul studentilor de la facultatile de medicina si farmacie din Romania.
Pe termen lung, echipa isi propune sa extinda activitatile MedicalStudent.ro in Romania prin:

1. Desfasurarea unor activitati de tip educational, academic, stiintific in domeniul invatamantului medical;
2. Desfasurarea unor activitati de tip cercetare-dezvoltare in domeniul medical;
3. Desfasurarea unor activitati de tip educatia pentru sanatate,
4. Promovarea accesului studentilor la materiale utile pentru aprofundarea notiunilor prezentate la cursuri.

Contact

Andrei Popescu
Student Universitatea de medicina si farmacie "Carol Davilla", Bucuresti
Fondator, coordonator proiect national www.medicalstudent.ro
e-mail: andrei.popescu@medicalstudent.ro
tel: 0745176013

Publicatii

MedicaStudent.ro ofera posibilitatea implicarii studentilor in proiecte cu durata de exploatare lunga si foarte lunga: o revista medicala studenteasca on-line, unica in Romania si proiecte de e-learning medical.

Atat revista, cat si atlasele sau domeniile e-learning sunt accesibile pe Internet, gratuit. Cele deja lansate sunt recunoscute de colegiul medicilor si publicate ca link-uri pe site-urile ministerului educatiei si colegiului medicilor.

Revista online www.MedicalStudent.roa fost acreditata international devenind astfel singura publicatie medicala studenteasca din Romania verificata atent si in concordanta cu standardele Comunitatii Europene si regulile im

Membri ai societatii inscrisi in PaginaMedicala.ro
  • Andreea Motoc
  • Andrei Popescu
Evenimente organizate
Conferinta Pediatru.ro Craiova 2016
9 Martie 2016 - 10 Martie 2016
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate