5 Societatea Romana de Chirurgie a Mainii (SRCM) - PaginaMedicala.ro

Societatea Romana de Chirurgie a Mainii (SRCM)


Denumirea societatii semnifica preocuparea membrilor societatii asupra problemelor ridicate de patologia mainii, ca organ definitoriu al speciei umane, cu posibilitate de solutionare prin metode chirurgicale si care in Romania face parte din activitatea de baza a tuturor specialistilor de chirurgie plastica si reconstructiva pregatiti prin forma de invatamant prevazuta de Ministerul Sanatatii.

In relatiile internationale, denumirea utilizata va fi de ROMANIAN SOCIETY FOR SURGERY OF THE HAND - RSSH.

Presedintele Societatii este dr. Teodor Stamate, Spitalul Clinic de Urgenta, Clinica de Chirurgie Plastica Iasi.

Societatea isi stabilese ca scop urmatoarele:

- sa reuneasca medici care se preocupa in principal de chirurgia mainii precum si alte categorii de specialisti cu aceeasi preocupare (medici de familie, chirurgi generalisti si sau ortopezi, neurologi, kinetoterapeuti, fizioterapeuti, s.a),
- sa promoveze in randul specialistilor o conceptie corecta vizand recuperarea mainii prin atragerea specialistilor in recuperare (kinetoterapeuti, fizioterapeuti, etc.),
- introducerea in invatamantul superior romanesc a studiului chirurgiei mainii ca specialitate independenta in ideea recunoasterii chirurgiei mainii ca specialitate de sine statatoare,
- sa stabileasca legaturi cu alte societati de chirurgie a mainii permitand contacte stiintifice si profesionale care sa conduca la raspandirea rezultatelor obtinute de specialisti romani in chirurgia mainii,
- sa contribuie la confirmarea nivelului inalt, profesional si stiintific al membrilor societatii, prin recunoasterea S.R.C.M. pe plan european si afilierea SRCM la organizatiile internationale de specialitate.

Pentru realizarea scopului propus societatea va realiza urmatoarele actiuni si activitati:

- organizarea de manifestari stiintifice axate pe chirurgia mâinii o data la doi ani sub forma de Congres ca forma principala de manifestare.
- colaborarea cu alte societati stiintifice concretizata prin introducerea unei teme distincte legata de chirurgia mâinii in programul manifestarilor organizate de aceste societati.
- stimularea membrilor S.R.C.M. pentru participarea cu lucrari originale la manifestarile altor societati stiintifice din tara sau strainatate cu scopul intretinerii unei colaborari active.
- editare de lucrari si studii de specialitate pe teme de chirurgie a mâinii ca si activitate constanta publicistica in revistele periodice patronate de alte societati medicale in cadrul relatiilor de colaborare amintite.
- prezenta SRCM la intâlnirile organizatiilor internationale de specialitate la care este membra, prin reprezentantii sai oficiali sau prin participarea membrilor sai cu lucrari valoroase. Societatea poate asigura un ajutor material pentru primul autor a lucrarilor selectate, de Consiliul stiintific al Societatii.
- acordarea de burse stiintifice sau alte stimulente materiale pentru rezultate deosebite in domeniul profesional si stiintific in functie de posibilita෦ile materiale ale SRCM.
- consultanta medicala de specialitate.
- sustinerea unor campanii de publicitate si informare publica asupra activitatii societatii prin mijloacele oferite de mass-media
- stabilirea de relatii de colaborare si intrajutorare cu persoane juridice si fizice din tara si strainatate care pot contribui la realizarea obiectivelor societatii.
- asocierea societatii cu alte societati medicale din tara sau strainatate, sub forma de parteneriat, asociatie, uniune, federatie sau confederatie, daca interesele societatii o impun. Decizia unei astfel de asocieri se ia doar prin votul statutar exprimat de membrii titulari in adunarea generala, la propunerea Comitetului executiv.
- apararea intereselor profesionale si morale ale membrilor sai prin implicarea societatii in deciziile luate la nivel national privind specialitatea.

Contact

Site-ul Societatii Romane de Chirurgie a Mainii (SRCM):
www.rssh.ro

Filiale

Oradea, Cluj-Napoca, Timisoara, Targu-Mures, Craiova, Calarasi, COnstanta Iasi

Membri ai societatii inscrisi in PaginaMedicala.ro
  • Andrada Biris
Evenimente organizate
Congresul National al Societatii Romane de Microchirurgie Reconstructiva
2 Aprilie 2015 - 4 Aprilie 2015
Congresul Societatii Internationale de Microchirurgie Experimentala
12 Iulie 2012 - 14 Iulie 2012