Sectii clinice
  • Cardiologie
  • Chirurgie generala
  • Chirurgie plastica
  • Neurochirurgie
  • Ortopedie
Pozitie top spital
Specialitate Pozitie Punctaj
Chirurgie plastica  
6
910
Chirurgie generala  
17
891
Cardiologie  
11
873
Ortopedie  
9
860
Neurochirurgie  
2
843
detalii
Contact

SPITALUL CLINIC DE URGENTA BAGDASAR-ARSENI

Adresa: Sos. Berceni, nr. 12,
Judetul Bucuresti

Telefon: 021.230.01.79
Fax: 021.334.73.50
Web: www.bagdasar-arseni.ro

Program:
Non-stop

SPITALUL CLINIC DE URGENTA BAGDASAR-ARSENI

Servicii medicale

l”Bagdasar-Arseni” reprezintă unul dintre cele mai importante obiective sanitare din România datorită caracterului său de “verigă terminală” în reţeaua de Neurochirurgie. In prezent, principalul centru de referinţă in neurochirurgie pediatrica, chirurgie spinala, neuro-anestezie si neuro-reabilitare din tara este reprezentat de Clinica de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni” din Bucuresti. De asemeni, în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni” funcţionează singura secţie de Neurochirurgie stereotactică şi funcţională şi singurul Compartiment de Radiochirurgie stereotactică Gamma-Knife din ţară. Numărul de pacienţi internaţi anual în acest Spital depăşeşte constant 26.000, în anul 2006 înregistrându-se 28.572, în anul 2007 un total de 31.441, iar în 2008 au fost internaţi 33.634 pacienţi. In anul 2009, in ciuda reducerii numarului de paturi de la 588 la 400 datorita procesului de consolidare a Spitalului, numarul de pacienti internati a fost de 27.133.


 


Afectiunile chirurgicale ale Sistemului Nervos Central ale nou-nascutului, copilului sau adultului, traumatice, tumorale, malformative sau degenerative, beneficiaza in marea lor majoritate de un tratament curativ, cu un important potential de reintegrare familiala si sociala, precum si de reinsertie scolara a copiilor supusi interventiilor neurochirurgicale. Scaderea numarului de persoane cu handicap neuro-motor sau neuro-psihic si, implicit, a costurilor pentru ingrijirea acestora au, in timp, un impact economic major.
Strategiile actuale de diagnostic si tratament in bolile cerebrale includ tehnici moderne de imagistica si investigatii functionale, tehnici microneurochirurgicale, interventii radiologice intravasculare invazive, radioterapie, chemoterapie, proceduri stereotactice, neurochirurgie functionala, neuronavigatie, neuroanestezie si terapie intensiva, verificate prin studii clinice si experimentale de metabolism cerebral si fiziopatologie a sistemului nervos.
Beneficiile folosirii acestor tehnici moderne de tratament chirurgical sunt:

Sunt micşorate riscurile postoperatorii: hemoragie, infecţii, fistule de lichid cefalo-rahidian, crize comiţiale secundare, etc.;
Spitalizare de scurtă durată - marea majoritate a pacienţilor părăsesc spitalul după 4-5 zile;
Procedurile pot fi efectuate şi la pacienţii cu afecţiuni asociate grave sau cu vârste foarte înaintate;
Procedurile se adresează atât pacienţilor adulţi, cât şi copiilor;
Pot fi efectuate în combinaţie cu neurochirurgia convenţională sau cu procedurile endovasculare sau radiochirurgicale pe baza indicaţiilor stabilite de colectivul de neuro-chirurgi si neuro-radiologi ce decid în funcţie de particularităţile fiecărui caz.