Home Stiri medicale 20 martie, Ziua Mondiala a Sanatatii Orale

20 martie, Ziua Mondiala a Sanatatii Orale

20 Martie 2017 10:08
REPERE DIN STIRE
  • 20 martie, Ziua Mondiala a Sanatatii Orale
  • Tema "Fii inteligent! Pastreaza-ti zambetul sanatos intreaga viata!"
20 martie, Ziua Mondiala a Sanatatii Orale

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sanatatii Orale, sarbatorita pe 20 martie 2017, Federatia Internationala a Dentistilor (FDI), subliniaza, prin tema "Fii inteligent! Pastreaza-ti zambetul sanatos intreaga viata!" importanta mentinerii unei sanatati orale bune pe tot parcursul vietii, din copilarie pana la varste inaintate. Campania pune accent pe deciziile inteligente pe care oamenii le pot lua cu privire la sanatatea orala pe tot parcursul vietii, prin adoptarea masurilor preventive - o buna igiena orala, controale dentare regulate - si prin auto-controlul factorilor de risc implicati in aparitia afectiunilor orale - fumat, alcool, consum de zahar etc.

Institutul National de Sanatate Publica in colaborare cu Ministerul Sanatatii, Centrele Regionale de Sanatate Publica, Directiile de Sanatate Publica, inspectoratele scolare, medicii dentisti si medicii de familie din intreaga tara participa activ, timp de o luna (in perioada 20 martie-20 aprilie 2017), la desfasurarea campaniei "Fii inteligent! Pastreaza-ti zambetul sanatos intreaga viata!", prilejuita de Ziua Mondiala a Sanatatii Orale.

Institutiile implicate incurajeaza populatia pentru a participa la diverse programe, activitati si evenimente organizate cu aceasta ocazie.

Directia de Sanatate Publica Dambovita deruleaza actiuni care vizeaza publicul larg, de la copii, la varstnici si au drept scop, cresterea gradului de constientizare a populatiei privind necesitatea adoptarii comportamentelor corecte privind sanatatea orala, la orice varsta.

Pentru o buna reusita a campaniei se vor organiza actiuni de diseminare a informatiilor privind afectiunile orale si factorii de risc care contribuie la producerea acestora si transmiterea de recomandari populatiei tinta, in vederea mentinerii sanatatii orale.

La nivel judetean, activitatile campaniei sunt: afisarea de postere, distribuire de pliante, discutii interactive, lectii teoretice si demonstratii practice cu tematica specifica.

Sursa: PaginaMedicala.ro
1112 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate