Home Stiri medicale 4.000 de retete falsificate. Prejudiciile sunt de 1,6 milioane lei

4.000 de retete falsificate. Prejudiciile sunt de 1,6 milioane lei

10 Octombrie 2012 10:26
REPERE DIN STIRE
  • Peste 4.000 de retete medicale falsificate au fost emise in cazul prejudiciului de 1,6 milioane de lei
  • Frauda cu retete medicale
  • 4.000 de retete falsificate. Prejudiciile sunt de 1,6 milioane lei
4.000 de retete falsificate. Prejudiciile sunt de 1,6 milioane lei
FOTO: ghidcabinet.ro

Peste 4.000 de retete medicale falsificate au fost emise in cazul prejudiciului de 1,6 milioane de lei produs bugetului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), sustine Nicolae Andrei Solomon, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, citat de Agerpres. Totodata, el a mentionat ca pe unele dintre aceste retete falsificate figurau si nume de persoane decedate.

"Din datele dosarului au rezultat mai multe moduri de operare. Unul dintre aceste moduri consta in faptul ca farmacistii luau legatura cu anumiti medici, iar in schimbul unor sume de bani emiteau anumite retete falsificate. Prin retete falsificate trebuie inteles faptul ca persoana respectiva nu solicita medicamentul respectiv si nu urma acel tratament. Farmacistul introducea retetele falsificate in gestiunea farmaciei, iar farmacia le trimitea spre CNAS, care deconta suma respectiva", a explicat Nicolae Andrei Solomon.

Sumele decontate variau intre 30% si 100% din valoarea retetei. Pentru activitatea lor, farmacistii obtineau un bonus la salariu, intrucat cresteau vanzarile in mod artificial, iar medicii primeau sume cuprinse intre 3% si 5% din valoarea respectivei retete.

Nicolae Andrei Solomon a mentionat ca procurorii Parchetului Capitalei au audiat, din luna martie pana in prezent, peste 700 de persoane in numele carora farmacisti si medici au emis retete medicale false.

El a spus ca acest caz a pornit de la un denunt facut de un angajat. Procurorul a afirmat ca in primul mod de operare, respectiv in cazul retetelor falsificate, medicamentele ramaneau in stocul farmaciei si nu erau neaparat vandute, unele inlocuiau alte medicamente expirate. Potrivit procurorului, retetele false erau diferite medicamente, in functie de specialitatea medicului respectiv.

"Astazi avem rezultatul unei actiuni concertate a politistilor si procurorilor bucuresteni, care in urma unor activitati complexe desfasurate timp de mai bine de un an au reusit astazi sa puna in executare 26 de mandate de aducere si au efectuat sase perchezitii", a spus Ciprian Dumitras, seful Serviciului de Presa al Politiei Capitalei.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si politisti din cadrul DGPMB - Serviciul de Investigatii Criminale au efectuat sase perchezitii domiciliare in Capitala, fiind vizati medici si farmacisti care au fraudat bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate prin compensarea frauduloasa a contravalorii unor retete medicale.

Potrivit Parchetului Capitalei, la actiune au participat noua procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si 65 de politisti din cadrul DGPMB, fiind executate 26 de mandate de aducere.

"Activitatea infractionala a constat, in principal, in fraudarea de catre mai multi medici si farmacisti a bugetului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate prin compensarea frauduloasa a contravalorii unor retete false, cauzandu-se un prejudiciu de aproximativ 1.600.000 lei", sustin anchetatorii.

Sursa: PaginaMedicala.ro
1600 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate