Home Stiri medicale ARBACS are un nou presedinte

ARBACS are un nou presedinte

23 Octombrie 2013 11:53
REPERE DIN STIRE
  • Dr. Bogdan Ivanescu este noul presedinte al ARBACS pentru urmatoarele sase luni.
  • Acesta isi va incheia mandatul in aprilie 2014, urmand la conducere dr. Dorin Parciog.
  • Noul presedinte ARBACS isi propune continuarea politicilor din timpul mandatului lui Tudor Panu, precum si consolidarea parteneriatelor incheiate cu autoritatile competente ale statului.
ARBACS are un nou presedinte
FOTO: abrevierile.ro

Dr. Bogdan Ivanescu este noul presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS) pentru urmatoarele sase luni, conform Agerpres.

Bogdan Ivanescu, care conduce compania Stem SURE, ii urmeaza la conducerea Asociatiei doctorului Tudor Panu, director general Cord Blood Center Medical, care a condus ARBACS in perioada aprilie - septembrie 2013.

Mandatul lui Bogdan Ivanescu a inceput in octombrie, urmand ca, din aprilie 2014, stafeta sa fie preluata de catre dr. Dorin Parciog, director general al Biogenis.

Noul presedinte ARBACS isi propune continuarea politicilor din timpul mandatului lui Tudor Panu, precum si consolidarea parteneriatelor incheiate cu autoritatile competente ale statului.

“Imi doresc ca ARBACS sa sprijine autoritatile statului in actiunile privind facilitarea decelarii si trierii informatiilor pe care romanii le primesc din partea bancilor de celule stem. La momentul actual, pacientul roman este aglomerat, ca sa nu spun intoxicat. Sunt 17 banci de celule stem in Romania - foarte multe comparativ cu numarul de banci per capita din tarile vestice. Cred ca, in maximum doi ani, piata se va stabiliza, iar pacientii vor conta pe acele cateva banci care vor fi de incredere si care, in plus, vor furniza informatii reale”, a declarat Bogdan Ivanescu.

Potrivit acestuia, in prezent, pana la 7% din femeile insarcinate din tara aleg sa recolteze celule stem la nastere.

ARBACS este o asociatie non-guvernamentala, non-profit, independenta si apolitica, care a fost infiintata in anul 2012, la initiativa a trei companii de profil: Biogenis, Cord Blood Center Medical si Stem SURE.

ARBACS colaboreaza cu autoritatile competente in domeniu: Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala de Transplant, Registrul Public al Donatorilor Onorifici de Celule Stem.

Sursa: PaginaMedicala.ro
990 vizualizari
Adauga comentarii
1 comentariu
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate