5 Adeverinta de libera practica - cu credite de la OAMMR .Stiri Medicale - PaginaMedicala.ro
Home Stiri medicale Adeverinta de libera practica - cu credite de la OAMMR

Adeverinta de libera practica - cu credite de la OAMMR

9 Iunie 2008
REPERE DIN STIRE
Asistentii medicali care isi practica profesia sunt obligati sa aiba Autorizatia de Libera Practica acordata de OAMMR. Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania este singura organizatie profesionala de la noi care are dreptul de a acorda credite pentru formele de pregatire continua asistentilor medicali si moaselor.

Pentru a reusi sa obtina aceste credite, cadrele medicale trebuie sa se inscrie in Programul National de Educatie Medicala Continua (EMC) prin care se reglementeaza manifestarile creditate si modalitatea de creditare. Numai asistentii medicali care au acumulat 140 credite in perioada 2004-2007 (2004 = 50 credite; 2005 = 30 credite; 2006 = 30 credite, 2007 = 30 credite) beneficiaza de reavizarea anuala a Autorizatiei de Libera practica sau de avizul in vederea obtinerii Autorizatiei de Libera Practica pentru anul 2008. Acest numar de credite este prevazut in Legea 307/2004 privind exercitarea profesiei.

Activitatile cu caracter profesional-stiintific prin care se pot obtine creditele conform EMC sunt: congrese, conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde, ateliere de lucru si abonamente individuale la revistele de specialitate recunoscute si creditate de OAMMR.

Inainte, cursurile (de instruire, perfectionare, competenta, specializari, formare formatori) se desfasurau in locatii prestabilite cu un numar fix de asistenti medicali si moase pregatiti de un specialist in domeniu. Lipsa de fonduri necesare pentru a organiza in acest mod cursurile, a dus la mutarea acestora pe internet.

Astfel, acum, pentru a sustine un curs, doritorii trebuie sa achite taxa de participare in valoare de 30 RON/curs la orice sucursala CEC si sa completeze formularul de inscriere pe site. Cand OAMMR primeste confirmarea de la CEC a platii cursului, trimite in aproximativ 48 de ore un mail cu userul si parola necesare pentru ca participantul la curs sa il poata accesa. In suma achitata intra 2 sesiuni ale aceluiasi curs. Daca asistentul medical nu promoveaza testul de prima data, are dreptul sa il dea si a doua oara. Daca nici atunci nu obtine 14 din 20 de puncte posibile, va trebui sa achite cursul inca o data. Dupa rezolvarea corecta a chestionarului, se genereaza imediat diploma de participare la curs.

Creditele alocate pentru fiecare curs sau manifestare stiintifica sunt calculate in functie de numarul de ore necesare pregatirii (in cazul cursurilor) sau a duratei efective de participare (in cazul manifestarilor). Ora de curs valoreaza 0.5 credite deci un asistent medical care ia parte la un curs prevazut cu 20 de ore efective teoretice de educatie medicala continua va acumula 10 credite. De asemenea, pentru evenimentele organizate la nivel local si regional se acorda cate 0.75 credite pentru fiecare ora. Pentru cele organizate la nivel national, se acorda cate 1 credit/ora. Daca un asistent medical prezinta si lucrari in cadrul acelei manifestari va primi inca jumatate din numarul total de credite acordat manifestarii stiintifice.

Autorizatia de libera practica medicala este valabila 5 ani si este revizuita o data la 2 ani de OAMMR prin filialele sale judetene din tara.
40503 vizualizari
Adauga comentarii
6 comentarii
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs