Home Stiri medicale Admiterea 2009 la UMF "Victor Babes" Timisoara

Admiterea 2009 la UMF "Victor Babes" Timisoara

13 Iulie 2009 11:05
Admiterea 2009 la UMF "Victor Babes" Timisoara
In perioada 13 - 17 iulie 2009 Universitatea de Medicina si Farmacie"Victor Babes"din Timisoara organizeaza prima sesiune de inscrieri pentru studiile de licenta in domeniul medical. Locurile ramase neocupate dupa examenul de admitere, programat pe data de 22 iulie, vor fi scoase la concurs in luna septembrie a anului curent.

In 2009 a fost introdusa o noua specializare in cadrul UMF"V. Babes"Timisoara si anume "Nutritie si dietetica", aflata sub egida Facultatii de Medicina. Candidatii care doresc sa se specializeze in acest domeniu vor urma doar trei ani de studiu. Ei nu vor avea posibilitatea de a prinde un loc bugetat, intrucat cele 25 de locuri puse la dispozitie de catre Facultate sunt exclusiv 'cu taxa'.

Universitatea de Medicina si Farmacie"Victor Babes" detine in momentul de fata 12 specializari. Absolventii de liceu pot beneficia de unul din cele 560 de locuri subventionate de stat sau pot plati contravaloarea studiilor pe durata facultatii.

Taxele de studii pe 2009

Cat este taxa de studii in anul universitar 2009/ 2010? Cuantumul e de 1200 de euro pe an pentru cei care urmeaza studii superioare de lunga durata. In schimb, care opteaza pentru efectuarea unui stagiu universitar de scurta durata, adica numai trei ani, sau patru, dupa caz, platesc mai putin de jumatate, adica 500 de euro pe an.

Taxa de concurs pentru candidati este de 100 de lei. Testul grila pe care trebuie sa il sustina potentialii studenti se axeaza pe materia ce poate fi regasita in manualul de Biologie de clasa a XI-a. Pentru specializarea Farmacie, cu o durata a studiilor de numai cinci ani, admiterea se va da atat din Biologia de clasa a IX-a, precum si din Chimia Organica.

Detalii despre proba de concurs

Pe site-ul universitatii este mentionat faptul ca in elaborarea testelor de admitere se folosesc tematicile si manualele alternative avizate de M.E.C.I. pentru promotia de liceu 2007/2008.

Pentru cei care aleg una din specializarile de scurta durata, admiterea se va efectua pe baza rezultatelor obtinute la examenul de Bacalaureat, cu mentiunea ca la specializarea Tehnica Dentara candidatii vor fi nevoiti sa sustina si o proba practica de indemanare.

Specializari la UMF Timisoara in 2009

Cele 560 de locuri subventionate de buget, dar si cele 616 locuri cu taxa puse la dispozitie in 2009 de Universitatea de Medicina si Farmacie"Victor Babes"Timisoara sunt distribuite astfel:

- Medicina Generala(350 buget, 100 cu taxa)
- Moase(30 locuri cu taxa)
- Asistenta medicala generala(15 buget, 120 cu taxa)
- Radiologie si imagistica(20 de locuri cu taxa)
- Laborator clinic(10 buget, 11 cu taxa)
- Balneofiziokinetoterapie si recuperare(20 buget, 100 cu taxa)
- Nutritie si dietetica(25 locuri cu taxa)
- Medicina dentara(70 buget, 70 cu taxa)
- Tehnica dentara(15 buget, 40 cu taxa)
- Asistenta dentara(10 buget, 10 cu taxa)
- Farmacie(60 buget, 60 cu taxa)
- Asistenta de farmacie(10 buget, 30 cu taxa)

Mai multe detalii cu privire la admiterea 2009 puteti gasi aici.

Autor:Claudia Spridon
Sursa: Paginamedicala.ro
64952 vizualizari
Adauga comentarii
1 comentariu
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate