5 Aparat de rezonanta magnetica performant la Techirghiol .Stiri Medicale - PaginaMedicala.ro
Home Stiri medicale Aparat de rezonanta magnetica performant la Techirghiol

Aparat de rezonanta magnetica performant la Techirghiol

29 Aprilie 2008
Centrul Medical ELIM din Techirghiol dispune de cel mai performant echipament de rezonanta magnetica nucleara din Romania.
Aparatul, unic prin softurile de investigatie, permite examinarea de inalta fidelitate a tuturor regiunilor anatomice ale corpului intr-un timp extrem de scurt. Avantajul principal il constituie calitatea excelenta a imaginilor (neurovasculare, cardiovasculare, abdominale, ortopedice si spectroscopice), care faciliteaza un diagnostic corect si rapid.
Valoarea echipamentului Signa HDx 1.5T, marca GE, se ridica la peste 1,1 milioane euro. Investitia totala in aparatura medicala din cele patru centre ELIM din tara, doua in Pitesti si alte doua in Techirghiol si Ramnicu Valcea, este estimata la sapte milioane de euro.
"Venim in intampinarea necesitatilor pacientilor nostri cu echipamente performante, de ultima generatie, personal profesionist si servicii medicale la standarde ridicate. De aceea, am ales sa investim in RMN-ul de la Techirghiol, premiera pentru tehnologia de imagistica din Romania, care confera siguranta unui diagnostic de precizie", a declarat directorul general al Centrului Medical ELIM, Adrian Dumbrava.
Tehnologia RMN-ului presupune un numar mai mare de elemente receptoare la nivelul antenelor si de canale de achizitie, un motor de achizitie si de reconstructie rapid. Productivitatea, eficienta si gestionarea fluida a datelor culese este garantata prin scanari simultane, reconstructie, filmare, arhivare, conectare la retea si post-procesare.
Centrul Medical ELIM Techirghiol este specializat in rezonanta magnetica nucleara, tomografie computerizata, ecografie tridimensionala (3D) si osteodensitometrie.
Centrul Medical ELIM Pitesti dispune de cel mai performant Laborator de Radiologie/Imagistica Medicala din judetul Arges, avand specializari in rezonanta magnetica nucleara, tomografie computerizata, ecografie tridimensionala, osteodensitometrie, mamografie si radiografie standard. Centrul de la Pitesti permite consultatii si investigatii de medicina muncii, medicina generala, medicina interna, cardiologie, neurologie, endocrinologie, ORL, audiometrie, oftalmologie, dermatologie, psihiatrie, alergologie, psihologia muncii, urologie si laborator de analize medicale.
Centrul ELIM din Ramnicu Valcea este specializat in RMN, computer tomograf, ecografie tridimensională si laborator de analize medicale.
Sursa: Rompres
3305 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs