Home Stiri medicale Aparatura de 33 de mii de lei, achizitionata pentru Institutul Fundeni

Aparatura de 33 de mii de lei, achizitionata pentru Institutul Fundeni

3 Septembrie 2014 16:06
REPERE DIN STIRE
  • Asociatia Aripi spre Viata a achizitionat prima statie cuprinzand trei infusomate si un injectomat pentru Sectia de Pediatrie II din cadrul Institututlui Clinic Fundeni, in valoare de aproape 33 de mii de lei.
Aparatura de 33 de mii de lei, achizitionata pentru Institutul Fundeni
FOTO: romaniacurata.ro

Asociatia Aripi spre Viata a achizitionat prima statie cuprinzand trei infusomate si un injectomat pentru Sectia de Pediatrie II din cadrul Institututlui Clinic Fundeni, in valoare de aproape 33 de mii de lei.

Asociatia a demarat proiectul „Impreuna pentru Viata” la inceputul anului, dorind sa stranga fonduri in valoare de 150 de mii de euro pentru procurarea de aparatura medicala destinata Sectiei de Pediatrie II din cadrul Institutului Fundeni, constand in sase statii ce ar trebui sa cuprinda fiecare: trei infusomate si un injectomat, 36 de infusomate si 20 de injectomate, aparatura medicala prin care se administreaza corect, sigur si eficient tratamentul cu citostatice pentru copiii si tinerii bolnavi de leucemie, cancer si alte boli grave.

“Pana acum proiectul a reusit sa stranga suma de 47.860 lei din care 32.860 lei folositi pentru procurarea primei statii cuprinzand trei infusomate si un injectomat si 15.000 lei pentru doua infusomate, toate aparatele fiind donate pentru utilizarea in cadrul sectiei de pediatrie II Fundeni. Am beneficiat de ajutorul Fundatiei Orange din partea careia am primit 32.000 lei in cadrul concursului “Sustine un ONG” pentru procurarea statiei, iar din restul sumei provenind din donatii am procurat inca doua infusomate. Este un proiect transparent prin care dorim sa aducem o schimbare in bine, esentiala in realizarea actului medical, sa continuam seria proiectelor de imbunatatire si schimbare a conditiilor de tratare a copiilor afectati de cancer, alaturandu-ne eforturilor medicilor de a le salva vietile”, a declarat Nicoleta Vlad, presedinte al Asociatiei Aripi spre Viata.

Un pas important in sustinerea tratamentelor acestor copii grav bolnavi este si reabilitarea in primul trimestru al acestui an a celor sapte infusomate existente care datorita uzurii si folosirii indelungate au necesitat reparatii urgente. Costurile s-au ridicat la 10.263,42 lei de asemenea proveniti din donatii.

Donatiile atat in nume propriu cat si ca persoana juridica se pot face in continuare in conturile asociatiei, deschise la BCR, sucursala Bagdasar, dupa cum urmeaza:

LEI – RO88RNCB0521114607820001
EURO – RO34RNCB0521114607820003
Cod fiscal 26481900

Asociatia Aripi spre Viata a fost infiintata in urma cu 4 ani, fiind inregistrata in Registrul Fundatiilor si Asociatiilor sub nr. 2/21.01.2010. Scopul asociatiei este nepatrimonial, apolitic si vizeaza schimbarea conditiilor de ingrijire a copiilor si tinerilor afectati de leucemie, cancere si alte boli grave.

Sursa: PaginaMedicala.ro
1242 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate