Home Stiri medicale Aplicatie mobila ultila medicilor rezidenti de urgenta

Aplicatie mobila ultila medicilor rezidenti de urgenta

8 Decembrie 2016 15:13
REPERE DIN STIRE
  • Aplicatie mobila pentru medicii urgentisti
  • Proceduri simplificate de raportare in doar 40 de secunde
  • Raportare direct de pe telefon

Departamentul pentru Situatii de Urgenta a dezvoltat un parteneriat pentru a avea medici de urgenta mai bine pregatiti.

Protocolul de colaborare semnat cu o companie specializata in software, tehnologie si inovatie se va concretiza in crearea unei aplicatii mobile destinate medicilor rezidenti cu specializarea medicina de urgenta, care ii va ajuta sa-si indeplineasca si sa monitorizeze activitatile si procedurile medicale mai rapid. Aplicatia va facilita si colaborarea dintre ei si indrumatorii lor prin simplificarea mecanismului de verificare si validare.

“Noua aplicatie mobila vine in ajutorul a 500 de medici, simplificandu-le activitatea si eficientizand-o, dar actioneaza si in sprijinul pacientilor, caci doctorii au la dispozitie mai mult timp pentru a-i trata. in consecinta, aplicatia mobila de raportare si validare se aliniaza cu angajamentul DSU de a veni mai aproape de nevoile medicilor si ale pacientilor”, afirma dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta si secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne.

Aceasta aplicatie va putea fi utilizata de catre 750 de medici specialisti (dintre care 250 medici rezidenti).

Tinerii medici, la finalul rezidentiatului, trebuie sa faca dovada realizarii procedurilor medicale aferente specialitatii pe care si-au ales-o. Recurgand la sistemul existent, un medic rezident petrece aproape doua minute pentru a raporta cinci proceduri standard impuse, de pilda, de un caz precum este un stop cardio-respirator.

Aplicatia va permite medicului rezident sa efectueze aceeasi raportare in 40 de secunde, prin simplificarea procesului si a experientei pentru utilizator. Luand in calcul ca un medic rezident de la UPU se confrunta zilnic, in medie, cu 20 de urgente, aplicatia mobila de raportare si validare ii pune la dispozitie 30 de minute in plus pentru a trata pacientii in fiecare zi, ceea ce inseamna aproximativ 15.000 de minute zilnic pentru toate UPU-urile la nivel national. Aplicatia eficientizeaza procesul de raportare si optimizeaza actiunile utilizatorilor, avand in total aproximativ doua milioane de romani – doctori si pacienti – drept beneficiari.

In plus, raportarea va putea fi facuta direct de pe telefon, se inlaturara riscului de a nu raporta toate procedurile, oferind in acelasi timp notificari pentru validarea procedurilor de catre medicul responsabil.

Astfel, rezidentii le pot raporta rapid, de oriunde, imediat dupa executie, pot vizualiza istoricul fiecarei proceduri si pot raporta direct grupuri de proceduri. Totodata, doctorul responsabil pentru validare primeste o notificare si poate confirma executia imediat. Mai mult, noua aplicatie imbunatateste considerabil experienta utilizatorilor.

“Acesta este al patrulea proiect de inovatie in domeniul sanatatii dezvoltat de QUALITANCE, dupa un sistem de monitorizare a bolnavilor de inima, unul de localizare a echipamentelor medicale si unul destinat facilitarii comunicarii in timp real dintre pacientii internati si familia sau apropiatii lor. Noul parteneriat dintre compania noastra si DSU ne reconfirma pozitia ca unul dintre liderii din domeniul software si tehnologie in materie de inovatie”, a declarat Radu Constantinescu, Managing Partner QUALITANCE.

Implementarea aplicatiei mobile iOS si Android va incepe in ianuarie 2017, iar lansarea va avea loc in luna martie a aceluiasi an. Totodata, aplicatia poate fi extinsa pentru a fi utilizata si de ceilalti medici rezidenti, indiferent de specializarea lor.

Sursa: PaginaMedicala.ro
1435 vizualizari
Adauga comentarii
1 comentariu
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate