Home Stiri medicale Burse de 1000 de dolari oferite medicilor de familie prin Wonca

Burse de 1000 de dolari oferite medicilor de familie prin Wonca

5 Decembrie 2012 10:47
REPERE DIN STIRE
  • Taxa medicilor romani care au prezentare la Wonca 2013 ar putea fi acoperita
  • Wonca Europe ofera 30 de burse de participare la conferinta din 2013 de la Praga
  • Medicii sunt nevoiti sa completeze formularul disponibil pe site-ul Wonca
Burse de 1000 de dolari oferite medicilor de familie prin Wonca
FOTO: PaginaMedicala.ro

Wonca Europe, organizatia europeana a medicilor de familie, ofera 30 de burse de participare la Conferinta Wonca World din 2013, ce se va desfasura in perioada 25 - 29 iunie la Praga. Medicii de familie din Romania au posibilitatea de a-si depune candidaturile pentru a beneficia de o bursa in valoare de 1000 de dolari, bursa ce acopera taxa de participare la manifestarea stiintifica, mesele si cheltuieluile de cazare.

Medicii sunt nevoiti sa completeze formularul disponibil pe site-ul Wonca si sa-l trimita la adresa de contact a Societatii Nationale de Medicina Familiei, care il va aviza.

"Ca sa aplici la aceasta bursa trebuie sa dovedesti ca nu ai posibilitatea financiara sa ajungi ca medic acolo. Pentru aceste burse se aplica, se trimite un document care trebuie sa fie avizat de societatea noastra profesionala. Bursa este in valoare de 1000 de dolari, ea acoperind taxa de participare si cheltuielile de masa si cazare. Fiind vorba de o tara din est, cheltuielile sunt reduse substantial. Medicul de familie trebuie sa indeplineasca niste criterii, printre care si aceea de a fi membru in SNMF. SNMF plateste suma de 1000 de dolari medicului de familie selectat, iar banii vor fi returnati catre societatea noastra de catre partea de trezorerie de la Wonca", a declarat pentru PaginaMedicala.ro dr. Sandra Alexiu, secretarul general al SNMF.

Formularul completat in partea de jos de SNMF va fi apoi returnat candidatului care va trebui sa-l trimita pe adresa secretariatului WONCA Europe. Termen limita este data de 15 decembrie 2012.

Informatii despre bursele Wonca gasiti AICI.

Taxa medicilor romani care au prezentare la Wonca 2013 ar putea fi acoperita 

De asemenea, dr. Sandra Alexiu a explicat ca societatea profesionala pe care o reprezinta are in vedere acordarea unei burse, insa propunerea trebuie discutata in bordul SNMF.

"Vom oferi taxa de participare care se invarte in jurul sumei de 600 de euro acelui medic de familie care va fi acceptat ca si speaker la Wonca. De asemenea, medicul respectiv trebuie sa prezinte o lucrare si la congresul national. Asta inseamna ca vor trebui indeplinite niste criterii simultan: sa aiba lucrare la conferinta, sa aiba lucrare acceptata la Wonca si sa fie membru SNMF", a completat dr. Alexiu.

De asemenea, Societatea Ceha de Medicina Familiei ofera alte 30 de burse in valoare de pana la $1000 fiecare. Pentru aceste burse exista un criteriu de varsta (sub 35 de ani) si un criteriu privind tara de provenienta. Romania este pe lista tarilor cu venituri mici din care se poate candida pentru bursele oferite de Societatea Ceha de Medicina Familiei.

Vasco da Gama Movement, organizatia europeana a tinerilor medici de familie, ofera burse in valoare de maximum €800 fiecare. Criteriile de eligibilitate sunt: membru al organizatiei MF dintr-o tara europeana, medic rezident sau specialist in primii 5 ani dupa obtinerea specialitatii, scrisoare de recomandare.

Mai multe informatii despre aceste burse gasiti AICI.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro
2099 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs