5 Campanie de donatii prin SMS pentru Institutul Marius Nasta .Stiri Medicale - PaginaMedicala.ro
Home Stiri medicale Campanie de donatii prin SMS pentru Institutul Marius Nasta

Campanie de donatii prin SMS pentru Institutul Marius Nasta

30 Iulie 2012 09:26
REPERE DIN STIRE

Asociatia Aer Pur Romania impreuna cu Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucuresti au lansat campania "Control pentru Speranta" in luna martie a acestui an cu scopul de a informa si sensibiliza publicul larg cu privire la cancerul pulmonar.

Am constatat ca majoritatea oamenilor cu care am stat de vorba pana acum s-a confruntat, la un moment dat in viata, in familie sau in cercul de prieteni, cu un caz de cancer pulmonar care s-a soldat cu deces. Oamenii stiu ca e grav (pentru ca “e cancer”) dar nu stiu de ce e grav (pentru ca supravietuirea la 5 ani de la diagnosticare este de sub 20%,  intrucst diagnosticul se pune tarziu, boala dezvoltandu-se pe tacute).

Statisticile ne arata ca aceasta forma de cancer atinge un numar ingrijorator de mare de romani: peste 33.000 de decese anuale. Sau, raportandu-ne la fiecare clipa care trece, la fiecare 16 minute aceasta boala mai face o victima din randurile noastre.

Pornind de la considerentele de mai sus, ne-am propus infiintarea in cadrul Institutului ”Marius Nasta” a Primului Centru de Diagnosticare Precoce a cancerului pulmonar din Romania prin intermediul bronhoscopiei.

Infiintarea Centrului se poate realiza doar in conditiile strangerii fondurilor necesare achizitionarii de echipament medical modern si performant care sa permita specialistilor din Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” Bucuresti efectuarea tuturor procedurilor medicale necesare.

Pentru a reusi acest obiectiv, persoanele care doresc sa contribuie la infiintarea acestui centru care lupta impotriva cancerului pulmonar pot trimite, pana la data de 6 august 2012,  un SMS la numarul 8863.

Aici puteti gasi informatii suplimentare despre campanie.

Sursa: PaginaMedicala.ro
1643 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs