Home Stiri medicale Castigatorii Galei Sanatatii, editia 2011

Castigatorii Galei Sanatatii, editia 2011

20 Decembrie 2011 08:58
REPERE DIN STIRE
 • Premiile consacrate ale Galei Sanatatii
 • Personalitati din lumea medicala, premiate
 • Comisia de jurizare din 2011 a fost formata din 15 membri, personalitati marcante din domeniul sanatatii
Castigatorii Galei Sanatatii, editia 2011
FOTO: caleaeuropeana.ro

Gala Sanatatii, aflata in acest an la cea de-a treia editie a premiat activitatea de exceptie a managerilor, a societatilor medicale, a cercetatorilor, asociatiilor de pacienti, a profesorilor, jurnalistilor si societatilor studentesti medicale.

Comisia de jurizare din 2011 a fost formata din 15 membri, personalitati marcante din domeniul sanatatii. Presedintele juriului a fost prof. dr. Florian Popa, rectorul UMF Bucuresti.

Locul 1 la categoria “Premiul pentru cel mai performant management medical din sectorul public”, i-a revenit domnului Prof. Univ. Dr. Petru Armean, Manager la Spitalul “Prof.Dr.Th.Burghele”. Locul 1 la categoria “Premiul pentru cel mai performant management medical din sectorul privat” i-a fost inmanat domnului Dr. Catalin Copaescu, Managerul Centrului de Diagnostic si Tratament Delta Hospital.

„Delta Hospital este visul devenit realitate al unor medici romani de a pune bazele unui spital care sa intruneasca atat calitatea actului medical, aparatura performanta, cat si expertiza medicala in beneficiul pacientului. Acest premiu ne onoreaza pentru ca recunoaste efortul nostru de a construi acest spatiu medical asa cum ni l-am dorit", a declarat dr. Catalin Copaescu, intr-un comunicat de presa dat publicitatii.

Personalitati din lumea medicala, premiate

Un alt premiu deosebit, cel decernat “pentru excelenta in cercetare, dezvoltare si inovatie in medicina”, a fost castigat de Prof. Dr. Alexandru Ciocalteu, Managerul Spitalului Clinic de Urgenta „Sf. Ioan” Bucuresti. Gala Sanatatii a premiat “cea mai buna campanie de informare publica in domeniul sanatatii” pe locul 1 aflandu-se Prof. Univ. Dr. Florin Dumitru Mihaltan, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti.

La categoria “Premiul pentru cea mai dinamica societate medicala” locul 1 a revenit domnului Prof. Dr. Alexandru Ovidiu Bajenaru, Presedintele Societatii de Neurologie din Romania. Premiile la sectiunea “cea mai implicata asociatie de pacienti” au fost inmanate de Ciprian Marcu, Director Public Health&Corporate Affairs, GlaxoSmithKline. Locul 1 la categoria “Premiul pentru cea mai activa asociatie a studentilor la medicina” a fost acordat Presedintelui Societatii Studentesti de Chirurgie din Romania, Dorin Toma.

La categoria “Premiul pentru cel mai bun jurnalist pe sanatate”, juriul a decis sa fie acordat doar premiul 1 pentru fiecare categorie de presa, castigatorii fiind Daniela Arnautu de la ziarul Ring pentru presa scrisa, Diana Brancusi de la TVR si Camelia Moise de la Realitatea TV, pentru televiziune, in timp ce Adriana Turea de la Radio Romania Actualitati a castigat locul 1, sectiunea radio.

“Premiul pentru implicare deosebita in activitatea didactica” i-a fost inmanat domnului Prof.Univ.Dr. stefan Iosif Dragulescu, Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara.

"Premiul pentru eco-sanatate”, categorie noua introdusa in concurs, a fost acordat pentru locul 1 directorului Editurii Universitare „Carol Davila”, Conf.Univ.Dr. Victor Purcarea

Premiile “noutatea anului”, au fost inmanate de Rodica Nassar, Presedinta Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor. Locul 1 a fost castigat de doamna dr. Rodica Tanasescu, specialist e-learning, EMBA. Locul 2 au fost Roman Viorel, Asociatia Alianta pentru Lupta impotriva Alcoolismului si Toxicomanilor.

Premiile consacrate ale Galei Sanatatii

Sanatatea Media Group alaturi de Comisia de Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor a oferit si premiile consacrate ale Galei si anume:

 • Premiul „Pasiune si devotament in medicina” - Prof. Univ. Dr. Vlad Tica
 • Trofeul castigator pentru „intreaga cariera medicala” - prof. dr. Crina Sinescu si Prof. Univ. Dr. Gheorghe Bumbu
 • “Premiul Management in medicina de urgenta”- Conf. Dr. Ioana Grintescu
 • Premiul pentru „Informatizarea Sistemului de Asigurari de Sanatate” - Dr. Nicolae Lucian Duta
 • Premiul pentru „Pionierat in dezvoltarea serviciilor medicale” - Prof. Dr. Dan Mircea Enescu
  Premiul pentru “Promovarea tehnologiilor moderne de investigatie medicala” - Dr. Florin Adrian Secureanu.
 • Premiul special al juriulu a fost acordat doamnei Prof. Univ. Dr. Monica Pop, pentru „dezvoltarea manageriala a unui spital public de urgenta”.
Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro
1857 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs