Home Stiri medicale Centru destinat persoanelor cu boli rare

Centru destinat persoanelor cu boli rare

18 Februarie 2010 07:54
REPERE DIN STIRE
  • Centrul pilot de referinta pentru bolile rare din Romania, construit in Zalau
  • Proiectul "Parteneriat Norvegiano Roman (NoRo) pentru progres in bolile rare"
  • Valoarea investitiei este un milion de euro
Centru destinat persoanelor cu boli rare
Centrul pilot de referinta pentru bolile rare din Romania va fi construit in Zalau si va costa aproximativ un milion de euro, informeaza Agerpres. Banii sunt alocati de la Guvernul norvegian.

Practic, va fi reabilitata o cladire din Zalau care a fost data in folosinta gratuita Asociatiei Prader Willi Romania (APWR) pentru o perioada de zece ani. Lucrarile la acest centru se vor finaliza in februarie anul viitor cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale a Bolilor Rare in Romania.

"Actualmente suntem in faza de evaluare a ofertelor pentru lucrarile de reabilitare si speram ca in luna martie sa se demareze efectiv lucrarile. Termenul de finalizare ar fi luna aprilie a anului viitor, insa ne-am dori ca totul sa fie gata pana in luna februarie, de Ziua Internationala a Bolilor Rare in Romania. Costurile de reabilitare si dotare cu echipamente si mobilier se ridica la aproape un milion de euro", a declarat Dorica Dan presedintele APWR.

Aceasta a mai precizat ca acest centru se va adresa persoanelor afectate de boli rare din intreaga tara, aici urmand sa existe si spatii de cazare pentru cei ce vin din alte localitati.

Realizarea centrului face parte dintr-un proiect mai amplu, "Parteneriat Norvegiano Roman (NoRo) pentru progres in bolile rare", ce isi propune imbunatatirea calitatii vietii persoanelor afectate de boli rare in Romania, prin acces egal la diagnostic timpuriu, tratament de calitate si servicii de reabilitare prin intermediul unei retele complexe si accesibile de facilitati si resurse.

Valoarea proiectului este de aproape doua milioane de euro, din care 1.874.138 de euro este contributia Guvernului Norvegiei, 80.000 de euro provin de la Ministerul Sanatatii, 8.000 de euro de la Consiliul Judetean Salaj si 12.000 de euro de la APWR. Consiliul Local Zalau a pus la dispozitie cladirea unde va functiona centrul pentru boli rare.
Sursa: PaginaMedicala.ro
1530 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate