5 Concurenta mare la admiterea la Medicina. 4 candidati pe loc la UMF Bucuresti .Stiri Medicale - PaginaMedicala.ro
Home Stiri medicale Concurenta mare la admiterea la Medicina. 4 candidati pe loc la UMF Bucuresti

Concurenta mare la admiterea la Medicina. 4 candidati pe loc la UMF Bucuresti

20 Iulie 2011 16:49
REPERE DIN STIRE
  • Preconizare: Ultima medie de admitere la buget va fi 7
  • Sase candidati pe loc la Tehnica Dentara - UMF Cluj
  • UMF Iasi - cea mai mare concurenta din ultimii 15 ani
  • 28 de olimpici inscrisi la UMF Bucuresti
  • Concursul de admitere la Medicina a avut loc azi
Concurenta mare la admiterea la Medicina. 4 candidati pe loc la UMF Bucuresti
FOTO: romanialibera.ro

Astazi a avut loc examenul de admitere la majoritatea universitatilor de medicina din Romania. PaginaMedicala.ro v-a prezentat calendarul inscrierilor din toate centrele universitare unde exista invatamant cu profil medical AICI.

Ca si anul trecut, concurenta la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti a fost mare. Mai precis, au fost patru candidati pe un loc. In plus, rezultatele au fost stranse, dupa cum a explicat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Florian Popa, rectorul UMF Bucuresti.

"Au fost patru candidati pe loc la concursul de admitere din acest an. Evident, vorbim de cele 795 de locuri bugetate, nu de cele cu taxa. Prima mea impresie este ca ultima medie de admitere la buget nu va fi sub nota 7, dar ramane sa vedem care sunt rezultatele finale in urma scanarilor", a declarat prof. dr. Florian Popa.

28 de olimpici inscrisi la UMF Bucuresti

Medicul chirurg sustine ca in acest an 28 de olimpici au optat pentru universitatea pe care o conduce, acestia nemaifiind nevoiti sa sustina un concurs de admitere.

La Bucuresti, atmosfera a fost una normala, examenul desfasurandu-se fara incidente. Potrivit rectorului, concursul s-a finalizat pentru toate specializarile in jurul orei 12. De altfel, candidatii au aflat, partial, care sunt rezultatele in urma admiterii.

Intrucat procesul de scanare al rezultatelor va dura pana la ora 2 noaptea, seful UMF Bucuresti ne-a declarat ca maine la ora 11 vor fi afisate si rezultatele finale.

UMF Iasi - cea mai mare concurenta din ultimii 15 ani

La Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi a fost cea mai mare concurenta din ultimii 15 ani. La concursul de admitere s-au prezentat 2400 de candidati, pentru cele 650 de locuri bugetate si cele 750 de locuri cu taxa. In consecinta, organizatorii au fost nevoiti sa inchirieze si 13 amfiteatre de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, dat fiind faptul ca toate salile UMF-ului au fost ocupate de candidati.

"La noi se ia in calcul si rezultatul de la Bacalaureat, dar si media multianuala din timpul liceului. Pot sa va spun ca la analiza dosarelor am constatat ca cel putin 80% dintre candidati aveau mediile peste 8", a declarat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Vasile Astarastoae, rectorul UMF Iasi si presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Si la Iasi, examenul a decurs fara incidente. Ca o noutate, tezele au fost deja scanate, iar candidatii isi pot calcula acasa rezultatele concursului sustinut.

"Din cate am observat, notele se grupeaza fie peste 8, fie peste 6. In orice caz, vor fi medii foarte mari pe toate specialitatile", a conchis prof. Astarastoae.

UMF Cluj - Sase candidati pe loc la Tehnica Dentara

Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj a luat in acest an decizia de a diminua numarul de locuri cu taxa puse la dispozitia candidatilor. Astfel, incepand cu anul universitar 2011/2012, la Medicina si Medicina Dentara vor exista doar locuri bugetate.

Chiar si in aceste conditii, concurenta de la admiterea din acest an a fost una stransa.

"Am avut cea mai mare concurenta din ultimii 5 ani. La Medicina Dentara au fost 3 candidati pe un loc, la Farmacie 3 pe un loc, la specializarile medicale s-au inscris cam 2-3 candidati pe un loc. In schimb, la Tehnica Dentara s-au inscris 5-6 pe loc, ceea ce e foarte mult", a declarat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Marius Bojita, presedintele UMF Cluj.

Preconizare: Ultima medie de admitere la buget va fi 7

Conform acestuia, examenul de Bacalaureat nu a afectat prea mult concursul de admitere de la institutia clujeana.

"Cei care au optat pentru medicina au inceput pregatirea pentru admitere inca de anul trecut. Concurenta ar putea fi explicata si prin faptul ca in ultimii ani interesul pentru medicina este unul crescand. Medicina este reglementata sectorial, iar diplomele de la universitatile de medicina din tara sunt recunoscute in intreaga Uniune Europeana", a continuat prof. dr. Bojita, despre care puteti afla mai multe detalii intr-un interviu acordat in exclusivitate site-ului PaginaFarmacistilor.ro.

Presedintele UMF Cluj preconizeaza ca media cea mai mica de admitere va fi 7. De asemenea, si cei care au sustinut testul grila in cadrul institutiei clujene vor putea afla maine dimineata rezultatele finale.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro
11040 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs