Home Stiri medicale Congresul Societatii Romane de Neurochirurgie are loc intre 19 si 21 septembrie

Congresul Societatii Romane de Neurochirurgie are loc intre 19 si 21 septembrie

16 Septembrie 2013 14:12
REPERE DIN STIRE
Congresul Societatii Romane de Neurochirurgie are loc intre 19 si 21 septembrie
FOTO: used-medicalequipmentblog.blogspot.ro

Societatea Romana de Neurochirurgie (RSN) organizeaza in perioada 19 – 21 septembrie cel de-al 39-lea Congres al Societatii Romane de Neurochirurgie, ce va avea loc la Cercul Militar National, in Bucuresti. La eveniment vor participa personalitati de renume din neurochirurgia mondiala. Congresul are ca scop imbunatatirea cunostintelor si a performantelor operatorii a neurochirurgilor romani.

“Prin acest eveniment, avem ocazia de a ne da seama ce ne lipseste si ce trebuie sa facem pentru a ne adapta standardele la nivelul celor internationale. De asemenea, congresul este si o oportunitate didactica deosebita atat pentru medici, cat si pentru rezidenti si studenti la Medicina, care vad realizarile colegilor mai experimentati si li se explica cum s-a ajuns la rezultatele respective”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Gorgan, presedintele Societatii Romane de Neurochirurgie si Director Medical la Spitalului Clinic de Urgenta “Bagdasar Arseni” din Bucuresti.

Pe parcursul celor trei zile de congres, invitati din strainatate si neuroghirurgi romani vor sustine sesiuni orale si de postere, in care isi vor prezenta cazurile chirurgicale intampinate in cariera. Astfel, in prima zi va fi abordata tema glioamelor, in cea de-a doua zi problematica malformatiilor arterio-venoase, urmand ca in ultima zi sa se discute despre subiecte la alegere ce prezinta interes pentru domeniul neurochirurgiei.

Printre speakeri se numara: Prof. Helmut Bertalanffy, MD.,Ph.D (Germania), Prof. Patrick Dhellemmes, MD, Ph.D (Franta), Prof. Atul Goel, MD, Ph.D (India), Prof. Olivier Klein, MD, Ph.D (Franta), Prof. Philippe Mercier, MD, Ph.D (Franta), Prof. Lukas Rasulic, MD, Ph.D (Serbia), Prof. Alexandru Vladimir Ciurea, MD, Ph.D (Romania), Prof. Stefan Florian, MD, Ph.D (Romania), Prof. Nicolae Ianovici, MD, Ph.D (Romania).

Cel de-al 39-lea Congres al Societatii Romane de Neurochirurgie este precedat de cel de-al 18-lea Curs Francofon de Neurochirurgie din Romania, ce va avea loc in data de 18 septembrie.

Al 39-lea Congres RSN face parte dintr-un sir de evenimente dedicate cresterii nivelului de performanta a neurochirurgiei romanesti, dupa ce intre 5 – 7 iulie, Institutul National de Medicina Legala “Mina Minovici” a gazduit cursul “Hands On”, ce a beneficiat de prezenta profesorului Saleem I. Abdulrauf, Seful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Universitar din St. Louis si directorul Centrului de Chirurgie Cerebrovasculara si de Baza de Craniu din cadrul Universitatii St. Louis.

Sursa: PaginaMedicala.ro
1981 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate