Home Stiri medicale Constanta: Stagii de practica si consiliere pentru studentii de la Kinetoterapie

Constanta: Stagii de practica si consiliere pentru studentii de la Kinetoterapie

27 August 2015 15:25
REPERE DIN STIRE
  • Un numar de 160 de studenti si masteranzi la specialitatea Kinetoterapie vor efectua stagii de practica si vor fi consiliati in vederea construirii carierei in cadrul proiectului ”PROKINETO – Program de consiliere si dezvoltarea aptitudinilor viitorilor specialisti in kinetoterapie”.
  • Pentru participarea la stagiile de practica, studentii vor primi subventii in valoare de 1200 de lei. Un numar de 80 de studenti vor primi pe baza evaluarilor tutorilor premii in valoare de 600 lei.

Un numar de 160 de studenti si masteranzi la specialitatea Kinetoterapie vor efectua stagii de practica si vor fi consiliati in vederea construirii carierei in cadrul proiectului ”PROKINETO – Program de consiliere si dezvoltarea aptitudinilor viitorilor specialisti in kinetoterapie”.

Proiectul, cu o valoare de aproximativ 1,6 milioane lei, va fi derulat pe o perioada de 5 luni (august – decembrie 2015), are ca obiectiv principal facilitarea procesului de insertie pe piata muncii a 160 de studenti si masteranzi la specializarea Kinetoterapie din cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport - Universitatea Ovidius din Constanta, prin oferirea de servicii interactive de informare, orientare, consiliere si de stagii de pregatire practica, in vederea dezvoltarii carierei profesionale.

”Proiectul a pornit de la nevoia de practica a viitorilor kinetoterapeuti. Prin activitatea lor, kinetoterapeutii incearca sa redea pacientilor cat mai repede capacitatea fizica necesara reintegrarii profesionale si sociale in viata contidiana. Numarul pacientilor acuti si cronici care au nevoie de recuperare sub ingrijirea kinetoterapeutilor este foarte mare. Practicarea profesiei de kinetoterapuet presupune o serie de particularitati, cu care studentii trebuie sa se familiarizeze din timpul facultatii. Angajatorii solicita experienta, iar stagiile de practica sunt foarte necesare, studentii aprofundand competentele cu ajutorul simulatoarelor, dar afla si care va fi mediul de lucru, interactioneaza cu pacientii”, a declarat prof. univ. Mirela Damian, decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport, Universitatea Ovidius din Constanta si managerul proiectului.

Stagiile de practica au rolul atat de a-i ajuta pe studenti sa deprinda mai bine procedurile, dar si sa se obisnuiasca cu particularitatile locului de munca.

Pentru participarea la stagiile de practica, studentii vor primi subventii in valoare de 1200 de lei. Un numar de 80 de studenti vor primi pe baza evaluarilor tutorilor premii in valoare de 600 lei.

Universitatea Ovidius a incheiat parteneriate pentru stagiile de practica cu institutii medicale recunoscute din judet Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol, Sanatoriul Balnear Mangalia si Ovidius Clinical Hospital, potentiali viitori angajatori ai studentilor si masteranzilor la Kinetoterapie.

Studentii vor fi consiliati in cadrul Centrului de Consiliere PROKINETO de doi psihologi specializati in consiliere profesionala.

Proiectul ”Prokineto – Program de consiliere si dezvoltarea aptitudinilor pentru viitorii kinetoterapeuti” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, domeniul major de interventie 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa”.

Sursa: PaginaMedicala.ro
790 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs