Home Stiri medicale Creste rezistenta MRSA cu 30%

Creste rezistenta MRSA cu 30%

21 Ianuarie 2009 17:17
Stafilococul aureus meticilino rezistent si-a crescut popularitatea incepand cu anul 2001. Astfel incepand cu anul 2001, ratele de rezistenta ale Stafilococului auriu au crescut in randul copiilor, asta arata un studiu recent efectuat.

Cercetatorii s-au axat pe tulpini de bacterie Stafilococ Aureus rezistent la meticilina (MRSA). Astfel din aproximativ 20.000 de infectii care au aparut pe o perioada de cinci ani, 21.6 % au fost rezistente la Meticilina. Ratelede rezistenta ale MRSA au crescut in perioada 2001- 2006, perioada in care s-a desfasurat studiul cu pana la 30%, pentru toate tipurile de infectii nosocomiale de la copii de pe durata desfasurarii studiului.

Tot in urma studiului s-a ajuns la concluzia ca locatii ca: unitati de asistenta medicala, spitale si sectii cu bolnavi cronici si persoane fizice sunt mai mari in riscul la MRSA.

Mai multe studii ce au relationat comportamentul microbiologic si clinic al MRSA ofera indicii suplimentare despre dinamismul cu care actioneaza bacteria in organism.

Acest studiu a fost publicat in numarul din ianuarie al Jurnalului - Arhiva Otolaringologica,Chirurgia Capului si a Gatului.

Studii clinice privind rezistenta bacteriilor in infectiile nosocomiale s-au facut si in Romania ca urmare a demersului lansat de Ministerului Sanatatii Publice cu privire la pericolele din unitatile sanitare.

Statistici din realitatea romaneasca privind rezistenta germenilor patogeni se gasesc si in articolul-interviu realizat pe 9 decembrie.


Cristina Zgheran
4847 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs