Home Stiri medicale Diploma de licenta - diploma "degeaba"

Diploma de licenta - diploma "degeaba"

19 August 2010 14:20
REPERE DIN STIRE
  • Diplomele de absolvire, fara prea mare relevanta
  • Prof. dr. Astarastoae: "Menirea noastra e de a pregati medici"
  • Manifest ANOSR la mare

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), cel mai mare for studentesc ce cuprinde peste 70 de organizatii studentesti cu traditie va face maine (20 august, n. red) o manifestatie cu privire la calitatea invatamantului superior de la noi din tara.

Astfel, actiunea ANOSR se va axa pe relevanta diplomei de absolvire, care in ultima perioada nu mai are niciun fel de importanta. Liderii studentilor vor incepe manifestul cu un mars, la care vor lua parte peste 150 de studenti din toata tara, printre care si studenti medicinisti.

Diplomele de absolvire, fara prea mare relevanta

Tinerii vor imparti diplome semnificative ce vor avea scris in loc de "Diploma de licenta","Diploma Degeaba", absolvent al "Academiei de Inalte Studii Academici" cu Titlu de "SEMIDOCT".

"Toate aceste denumiri vor sa transmita un mesaj puternic: problema cu care studentii romani se confrunta in Romania este aceea ca diploma de studiu nu mai reprezinta decat o hartie, „bilet de intrare” pe piata muncii, fara a releva competentele reale ale studentului", explica Cristina Fit, vicepresedinte PR ANOSR.

Absolventii de Medicina din Romania se regasesc, de asemenea, in aceasta situatie, intrucat sistemul sanitar romanesc nu le ofera posibilitatea sa-si desfasoare activitatea in conditii de minima decenta.

Prof. dr. Astarastoae: "Menirea noastra e de a pregati medici"

Colegiul Medicilor din Romania a tras numeroase semnale de alarma cu privire la exodul medicilor. Cu atat mai mult, Colegiul este ingrijorat si de faptul ca absolventii de studii universitare in domeniul medical isi pregatesc inca din timpul facultatii plecarea in strainatate.

"Unii dintre ei isi pregatesc inca din facultate plecarea, ceea ce este tragic. In acelasi timp, datoria noastra este de a pregati medici competitivi pentru toata piata. Asa se caracterizeaza fisa postului universitatii. Mai departe, fisa postului Ministerului Sanatatii si a Guvernului este de a-i convinge pe acesti medici competitivi ca, de fapt, competitia trebuie sa aiba loc in interiorul tarii si nu in afara", a precizat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania si rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro
19167 vizualizari
Adauga comentarii
1 comentariu
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs