Home Stiri medicale Dr. Tanasescu: Pachetul de baza ar putea intra in vigoare de la 1 mai

Dr. Tanasescu: Pachetul de baza ar putea intra in vigoare de la 1 mai

31 Martie 2014 15:21
REPERE DIN STIRE
  • Presedintele SNMF crede ca acest pachet de servicii medicale de baza, introdus corespunzator, poate crea beneficii, insa daca nu va fi structurat bine, ar putea fi o povara.
Dr. Tanasescu: Pachetul de baza ar putea intra in vigoare de la 1 mai

Presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Rodica Tanasescu, a declarat, in cadrul Medical Forum de la Targu Mures, ca, din cate se cunoaste, noul pachet de servicii medicale de baza va intra in vigoare la inceputul lunii mai, scrie Agerpres.

“Pachetul de servicii medicale de baza va intra in vigoare, din cate stim la ora actuala, la 1 mai. Pachetul de baza doreste sa introduca, sa vedem daca va reusi, o multime de activitati preventive si de monitorizare, precum si de modele de monitorizare si de management de caz pentru pacientii nostri. Lucrurile sunt teoretic foarte bune si ar putea fi bune daca se reuseste sa se reduca activitatea administrativa in asa fel incat sa putem inlocui timpul pierdut cu aceasta activitate pentru cele medicale, asa cum ne dorim si asa cum este firesc pentru pacientii nostri”, a sustinut Rodica Tanasescu.

Presedintele SNMF crede ca acest pachet de servicii medicale de baza, introdus corespunzator, poate crea beneficii, insa daca nu va fi structurat bine, ar putea fi o povara.

“Daca acest pachet de baza, pe care-l consideram firesc, se introduce asa cum trebuie, el poate fi un beneficiu in timp pentru pacient si pentru activitatea noastra profesionala. Dar pe de alta parte, daca nu este foarte bine structurat si atent gandit, atunci poate fi o povara de netrecut”, a precizat aceasta.

Rodica Tanasescu a mai spus ca este posibil ca odata cu adoptarea noului pachet de servicii medicale de baza sa fie semnat si un nou contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, desi medicii de familie au unul in vigoare, care acopera si anul 2014.

“Deocamdata, noi avem un contract. Contractul care inca este in derulare a fost pe 2013-2014, deci din acest punct de vedere, suntem acoperiti tot anul 2014 de contractul actual. Numai necesitatea de a introduce pachetul de baza in contract a facut ca decidentii sa doreasca schimbarea acestuia. Deci, noi nu suntem descoperiti ca activitate, exista un contract in derulare”, a subliniat presedintele SNMF.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro
1288 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs