5 Engleza medicala - la mare cautare printre medici si asistenti .Stiri Medicale - PaginaMedicala.ro
Home Stiri medicale Engleza medicala - la mare cautare printre medici si asistenti

Engleza medicala - la mare cautare printre medici si asistenti

16 Februarie 2011 11:20
REPERE DIN STIRE
  • Medicii si asistentele nu vor doar o diploma, ci vor sa invete
  • Cursuri de engleza, italiana si franceza pentru cadrele medicale
  • Cursul si programa pentru limba engleza - realizate de catre un medic si asistenta sa
  • Manualele utilizate sunt cele de la renumita Universitate Cambridge
  • Cursurile se desfasura pe tot parcursul anului 2011
Engleza medicala - la mare cautare printre medici si asistenti
FOTO: sitik.wordpress.com

Medicii si asistentele medicale sunt din ce in ce mai interesati de cursuri de limba engleza si, in special, de engleza medicala. In plus, cadrele medicale nu sunt atat de dornice de a primi o simpla diploma in acest sens, ci vor sa invete.

"La primele intalniri ii intreb daca vor o diploma de la Ministerul Educatiei si Muncii, iar raspunsul lor a fost unul negativ. Cu toate acestea, noi le eliberam o diploma a noastra, care are atasat un supliment in care sunt notate toate temele abordate. Va spun sincer ca majoritatea nu vin pentru diploma, ci vin pentru ca vor sa invete", ne-a declarat Elena Maftei, directorul Asociatiei pentru Calificare, Recalificare si Formare Profesionala Continua, institutie care organizeaza cursuri de engleza, italiana si franceza pentru cadrele medicale.

In prezent aproximativ 15 medici si asistente medicale urmeaza cursurile de engleza medicala oferite de asociatie. Mai exact, sunt doua grupe - una de medici si una de asistente - a cate sapte - opt persoane. Dintre acestea, o grupa chiar va termina cursul saptamana viitoare.

Alte patru grupe sunt in curs de formare, dintre care una pentru limba italiana. Dupa cum spune si Elena Maftei, se pare ca "lumea este mai interesata de engleza".

In ce consta programa cursului? Pe scurt, este vorba despre un limbaj medical combinat cu gramatica si discutii aplicate pe diferite situatii cu care medicul se confrunta la cabinet sau in spital.

"Sunt situatii intalnite in sistemul medical: discutii aplicate pe relatia medic - pacient. De exemplu, chiar zilele trecute am vorbit despre situatia internarilor. Am primit si niste documente curente in mediul medical din Marea Britanie, cu care ii familiarizam. La asistentii medicali, facem chiar si interviul de angajare", ne-a explicat directorul asociatiei.

Cursul si programa sunt realizate de catre un medic si asistenta sa, iar manualele utilizate sunt cele de la renumita Universitate Cambridge. Cursantii fac chiar si partea de listening.

"Eu personal sunt foarte incantata de cum se desfasoara cursul. Oamenii sunt si ei multumiti. Sunt medici care ies din garda si vin la curs, iar pana acum am avut o singura doamna care a lipsit o data", a precizat Elena Maftei.

Programul este stabilit de comun acord cu toti membrii grupei, in functie de programul personal al fiecaruia, pentru ca toata lumea sa poata participa.

Nivelul cursantilor - mai mult spre incepator

La prima intalnire, organizatorii dau un test prin care se stabileste nivelul fiecaruia de cunostinte. In functie de rezultatul testului se face si incadrarea pe grupe. Testul de plasare in grupa este punctat de la 1 la 50 si putini sunt cei care au reusit sa obtina un punctaj peste 40.

"Testele arata ca sunt cam incepatori. Au fost oameni care au luat si 8 puncte. Majoritatea obtin intre 25 si 32 de puncte si putini sunt cei care iau peste 40 de puncte", sustine Elena Maftei.

Cursurile se desfasoara pe tot parcursul anului 2011, iar in momentul in care se strang suficiente persoane pentru a forma o grupa, se da drumul.

Cursuri de engleza medicala organizeaza si Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar.

Autor: Mirabela Viasu
Sursa: PaginaMedicala.ro
4524 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs