Home Stiri medicale Gala Medica 2010 si-a desemnat castigatorii!

Gala Medica 2010 si-a desemnat castigatorii!

18 Mai 2010 16:14
REPERE DIN STIRE
  • Gala Medica 2010-desemnarea castigatorilor
  • Jurnalism de sanatate-opt nominalizati, printre care si Claudia Spridon, de la Pagina Medicala
  • Dr. Bogdan Popescu, medic primar neurolog Clinica de Neurologie, SUUB-dublu premiat de CMR
  • La sectiunea inovatie medicala, castigator prof.dr. Mihai Ionac, UMF "Victor Babes" din Timisoara
  • Marinela Olaroiu van den Heuvel a castigat cu blogul sau medical
Gala Medica 2010 si-a desemnat castigatorii!
Aseara la Teatrul Odeon din Capitala s-au adunat in jur 250 de invitati: personalitati ale lumii medicale, reprezentanti ai autoritatilor in domeniu si jurnalisti. Toti au urmarit cu sufletul la gura premierea si, mai ales, castigatorii, pe care i-au aplaudat la scena deschisa.

Prima sectiune prezentata a fost cea de Jurnalism de sanatate, care spre deosebire de anul trecut a avut reprezentanti doar din presa scrisa si audio, nu si video.

Au fost opt nominalizati, printre care si Claudia Spridon, de la Pagina Medicala – “Dr. Teresa Padro: Microparticulele, rol important in aterotromboza”. Asadar, pentru echipa PaginaMedicala.ro emotiile au fost duble, fiind in competite la aceasta categorie, precum si la una nou infiintata Internet medical.

Despre rezultatele PaginaMedicala la GalaMedica 2010 cititi Premiul pentru cel mai activ site medical.
Castigatoare la aceasta categorie au fost: Mihaela Naftanaila, Mirela Radulescu si Cristina Teaca, premiile fiind inmanate de prof.dr. Vlad Tica.

Bogdan Popescu, revelatia serii

O categorie mult asteptata a fost cea in care s-a desemnat Cel mai bun comunicator medic. Desi doar trei au fost nominalizati, toti concurentii foarte valorosi.
Dr. Bogdan Popescu, medic primar, specialitatea Neurologie, Clinica de Neurologie, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si purtator de cuvant al acestei institutii, i-a avut rivali pe
dr. Rodica Tanasescu, medic de familie si presedinte atat al Societatii Nationale de Medicina Familiei, cat si a Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti si pe dr. Florin Chirculescu medic primar, sef al Compatimentului de Chirurgie Toracica, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Premiul a mers la Bogdan Popescu. De altfel, neurologul a fost si cel mai votat dintre candidati, motiv pentru care a primit si Premiul Special al Publicului. La ridicarea diplomei s-a si emotionat marturisind ca nu se astepta la doua premii si ca se simte extrem de onorat.


Mai multi premianti la aceeasi categorie

Cele cinci asociatii nominalizate la categoria Cea mai activa asociatie de pacienti au iesit invingatoare. Vasile Astarastoae, a mentionat ca toate au depus eforturi apreciabile in decursul anului si meritau acest gest de recunostinta din partea CMR.

Prin urmare, nominalizate si castigatoare au fost: Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, Asociatia Romana de Hemofilie cu sediul la Timisoara, Asociaţia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din România (APAH-RO), Asociatia AntiParkinson Romania si Asociatia SANO-HEP Romania.

O alta categorie unde toti nominalizatii au meritat sa castige, in opinia presedintelui CMR, prof. dr. Vasile Astarastoae, a fost Cea mai activa asociatie studenteasca din universitatile de medicina.

Au participat Organizatia Studentilor Medicinisti din Cluj (OSM), Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR) si din Liga Studentilor de Medicina Targu Mures (LSTGM).

Trofeul a mers, insa, doar la FASMR.

Inovatia medicala din Timisoara apreciata

Daniel Boda de la ANM a fost desemnat sa anunte ONG-ul de sanatate castigator. Crucea alb galbena a fost aceea care a primit trofeul CMR, Centrul Regional de Expertiza – Rain Care si Asociatia S.O.S Infertilitatea, fiind doar nominalizate. Din cei patru nominalizati la sectiunea inovatie medicala, Mihai Ionac, profesor la Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara, Disciplina Microchirurgie si Chirurgie Vasculara a castigat premiul.
Nominalizati la aceasta categorie au fost: Dragos Grigoriu, conf. univ. Disciplina de Pneumoftiziologie, UMF “Gr. T. Popa” Iasi,
George Dindelegan, UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca si Razvan Scurtu, Sef de Lucrari la UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca.

Libra Bank, castigatoare al doilea an consecutiv

Categoriile Cel mai bun produs bancar pentru medici si Cea mai buna initiativa in domeniul bancar au avut nominalizate aceleasi banci, respectiv Transilvania si Libra Bank. Transilvania a primit trofeul pentru cel mai bun produs bancar, in timp ce Libra Bank pentru “Cea mai buna initiativa in domeniul bancar pentru medici”. Pentru Libra Bank este al doilea an consecutiv in care castiga un trofeul in cadrul Galei Medica.

“Programul de training pe care l-am dezvoltat pe parcursul anului 2009 a reunit peste 200 de studenti la medicina si a reprezentat un pas important pe care Libra Bank l-a facut pentru a se apropia de viitorii medici, oferindu-le informatii valoroase care sa-i ajute sa-si clarifice nelamuririle cu privire la produsele financiare care le pot fi de folos in viitoarea lor cariera. Astfel, Libra Bank isi confirma pozitia de partener al comunitatii medicale prin oferirea de produse si servicii personalizate, inovative si perfect adaptate nevoilor acestora.” a afirmat Alina Papa, Director Divizia de Marketing, in cadrul Libra Bank.

Blogerul anului, un medic romano-olandez

Medicii pasionati de lumea internetului si a scrisului, nu doar ca si-au facut bloguri, ci le si intretin cu articole proaspete. pentru efortul depus in acest sens au fost nominalizati Laurentiu Craciunas, student la Universitatea de Medicina din Cluj Napoca, Tudor Ciuhodaru, medic si parlamentar si Marinela Olaroiu van den Heuvel. Desi a plecat in Olanda in urma cu 10 ani, Marinela van den Heuvel este la curent cu ce se intampla in sistemul medical romanesc, comentand pe blogul sau ori de cate ori are ocazia. Poate acesta a fost si motivul pentru care a castigat.

Despre emotiile nominalizatilor, impresiile participantilor s ...
Sursa: PaginaMedicala.ro
Pagina 1 din 2
4055 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs