Home Stiri medicale Gala Tinerilor Medici si-a desemnat castigatorii

Gala Tinerilor Medici si-a desemnat castigatorii

11 Noiembrie 2010 11:40
REPERE DIN STIRE
  • Evenimentul a premiat performanta tinerilor merituosi
  • La categoria Cercetare in Medicina a castigat dr. Lucian Jiga
  • Dr. Mioara Matei a castigat la categoria "Practicianul anului: Medicina Preventiva"
  • PaginaMedicala.ro multumeste tuturor celor 150 de participanti ai evenimentului
Gala Tinerilor Medici si-a desemnat castigatorii

Prima editie a Galei Tinerilor Medici (10 noiembrie, n.red) a reunit, la Teatrul Nottara din Capitala, personalitati ale lumii academice si medicale din Romania. A fost premiata performanta tinerilor merituosi care, prin activitatile lor, contribuie la bunul mers al sistemului sanitar romanesc aflat in paragina si care, implicit, contribuie la bunul mers al societatii.

"Avem tot felul de clasificari, premieri care se adreseaza unui anumit segment. Uitam ca, de fapt, profesia medicala are o traditie care se transmite din generatie in generatie. Este o onoare sa lansez la acest eveniment nume din generatia tanara pentru a arata ca aceasta tara are un viitor. Sunt convins ca sunt foarte multi medici care sunt la fel de competitivi cu cei care au castigat. Aceasta generatie pana in 40 de ani se poate afirma si speram ca anul viitor sa avem zeci de dosare pe care sa le analizam", a precizat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele juriului Galei Tinerilor Medici, in deschiderea evenimentului.

Categoriile inscrise la Gala din 2010 au fost "Activitate didactica", "Implicare Sociala", "Afirmare Medicala Internationala", "Activitate artistica", "Practicianul anului: Medicina preventiva", "Cercetare in Medicina", "Activitate in PaginaMedicala.ro", "Viziune in Medicina", aceasta din urma fiind o categorie speciala, in cadrul careia au fost premiati medici devotati profesiei, care s-au remarcat prin initiative deosebite in domeniu, de-a lungul anilor.

"Exista tineri medici exceptionali care in activitatea lor isi gasesc energia si determinarea in pasiunea cu care isi desfasoara activitatea. Toti acestia merita respectul nostru. Gala Tinerilor Medici are un dublu rol: pe de o parte de a aduce in fata publicului tineri medici merituosi, iar pe de alta parte este dorinta noastra sa contribuim la a-i motiva, la a le tine vie motivatia de a fi consecventi in ceea ce fac", a declarat Alexandru Bita, project manager PaginaMedicala.ro.

Castigatorii de la toate cele opt sectiuni

La categoria Activitate didactica, premiul a revenit dr. Mihaela Vicol, asistent universitar la UMF "Gr. T. Popa" Iasi, disciplina Deontologie Medicala si Bioetica. "Ceea ce ma motiveaza sa continui sunt oamenii din fata mea. Aceasta initiativa minunata reda putin din prestigiul acestor doua mari profesii - cea de medic si cea de profesor", a spus emotionata dr. Mihaela Vicol.

Un alt moment emotionant al Galei l-a constituit discursul de multumire al dr. Violeta Bratu, castigatoarea sectiunii "Implicare sociala". "Este o onoare pentru mine sa primesc acest premiu. Este un premiu pentru toti colegii care sunt implicati in acest domeniu, implicare sociala. Nu poti sa fii medic daca nu iti pasa", a afirmat dr. Violeta Bratu, care a acordat asistenta medicala in Uganda si Haiti.

La categoria Cercetare in Medicina a castigat dr. Lucian Jiga, directorul Departamentului de Imunologie de Transplant si Terapii Celulare Centrul Chirurgie Laparoscopica si Microchirurgie P. Branzeu Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara. "Premiul este al tuturor. Este datoria noastra sa continuam aceste realizari pentru ca am ales sa iubim ceea ce facem", a afirmat castigatorul.

"Medicina este o arta"

Dr. Mihai Moldovan a fost castigatorul categoriei "Afirmare medicala Internationala". Medicul, aflat momentan la Copenhaga a transmis un mesaj medicilor prezenti la eveniment, mesaj in care a precizat ca din pacate foarte putini medici romani care au ajuns sa lucreze in strainatate mai colaboreaza cu universitatile romanesti.

"Medicina este o arta!", acesta sunt cuvintele care au marcat sectiunea  "Activitatea Artistica", unde a fost premiat dr. Bogdan Popescu, medic neurolog si membru al Uniunii Scriitorilor din anul 2002. "Sunt extrem de onorat, sunt recunoscator Paginii Medicale, juriului si colegilor mei nominalizati care m-au convins ca nu sunt singur, ceea ce este extraordinar. Cred ca medicii trebuie sa fie vocali si morali", a precizat medicul Bogdan Popescu.

Dr. Mioara Matei a castigat la categoria "Practicianul anului: Medicina Preventiva", iar pentru "Activitate in PaginaMedicala.ro" a fost premiat medicul Cristian Balgradean. O categorie speciala a fost "Viziune in medicina", unde s-au acordat patru premii pentru: dr. Gabriela Cozmanciuc, prof. dr. Dan Enescu, dr. Octavian Fagaras si prof. dr. Gheorghe Burnei.

Evenimentul a tinut timp de doua ore, fiind prezentat de Alexandra Manaila, redactor sef PaginaMedicala.ro si actorul Cristian Iacob (foto 1), si asezonat de momente artistice de dans.

PaginaMedicala.ro multumeste tuturor celor 150 de participanti ai evenimentului si le ureaza mult succes tinerilor medici care vor fi nominalizati la Gala de anul viitor.

Autor: Oana Ciornia si Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro
14585 vizualizari
Adauga comentarii
2 comentarii
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs