Home Stiri medicale Lansare program MSNursePRO

Lansare program MSNursePRO

28 Aprilie 2017 11:24
REPERE DIN STIRE
  • Programul MS Nurse Pro lansat in Romania
  • Programul se desfasoara gratuit on line pe site-ul www.msnursepro.org
  • Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, coordonator centru de SM cu peste 605 de pacienti cu scleroza multipla

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative a lansat in Romania programul MS Nurse Pro, un curs online coordonat de Platforma Europeana pentru Scleroza Multipla, care este adresat asistentilor medicali ce doresc sa se specializeze in scleroza multipla.

MS Nurse Professional sau Asistent Medical SM este un program de instruire de tip e-learning care se adreseaza asistentilor medicali ce isi incep cariera sau doresc sa se specializeze in domeniul sclerozei multiple. Programul este coordonat de Platforma Europeana pentru Scleroza Multipla (EMSP) in colaborare cu Organizatia Internationala a Asistentilor Medicali pentru Scleroza Multipla (IOMSN) si Reabilitarea in Scleroza Multipla (RIMS).

"Programul este tradus pana in prezent in 10 limbi si poate fi accesat in 13 tari. Peste 4.000 de asistenti medicali sunt inscrisi la acest program/curs online. Programul este disponibil gratuit si poate fi accesat in limba romana." precizeaza Andreea Antonovici, Public Affairs, Platforma Europeana pentru Scleroza Multipla (EMSP).

Ce contine programul MS Nurse Professional?
Programul Asistent Medical SM este elaborat de experti de prim rang din domeniul SM si ofera cinci module cuprinzatoare si interactive.

Fiecare modul se axeaza pe diferitele aspecte ale SM, formand impreuna un curriculum fundamental de instruire: intelegerea sclerozei multiple, prezentarea clinica, diagnostic si evaluare, tratament, ingrijire si suport.

Fiecare modul este alcatuit dintr-o serie de sub-subiecte, cu text descriptiv, pentru care exista referinte complete si optiuni „click-on" care ofera informatii suplimentare pentru aprofundare (ilustratii, grafice si clipuri video care vin in sprijinul experientei de invatare).

Cat timp dureaza acest program?
Timpul mediu de finalizare a acestui program este de aproximativ 30 – 35 ore de studiu, ore ce pot fi gestionate conform programului propriu.

La finalul fiecarui modul, se solicita rezolvarea unui test online, pentru care trebuie obtinut un punctaj de promovare de cel putin 75% pentru a fi eligibil la obtinerea certificatului.

De ce este recomandat acest program?
"Acest program a fost creat pentru a oferi sprijin in dezvoltarea cunostintelor si competentelor corespunzatoare in calitate de asistent medical SM. La finalizarea cu succes a programului se obtine un fundament solid in toate zonele de asistenta medicala in SM si se poate avansa pe calea informarii care duce la statutul de Asistent Medical SM recunoscut.", declara conf. dr. Cristina Tiu, medic neurolog

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, coordonator centru de SM cu peste 605 de pacienti cu scleroza multipla.

"Asistentul medical specializat in scleroza multipla are un rol complex. El este sustinator si intermediar pentru pacienti si familiile lor si in acelasi timp asigura educatia medicala si gestioneaza simptomele si tratamentul", mentioneaza Nicoleta Ioanovici, asistent medical SM, SUUB.

"Asistentul medical are un rol deosebit de important in viata unei persoane cu scleroza multipla. Credem cu tarie in recunoasterea acestei specializari in Romania si va vom sustine pe tot parcursul programului Asistent Medical SM", transmite Anne Winslow, presedinte EMSP.

Programul poate fi accesat gratuit la www.msnursepro.org.

Sursa: PaginaMedicala.ro
1017 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate