Home Stiri medicale Medicii si medicii dentisti admisi in a doua specialitate, regim cu taxa

Medicii si medicii dentisti admisi in a doua specialitate, regim cu taxa

11 Octombrie 2012 11:28
REPERE DIN STIRE
  • MS a publicat lista medicilor inscrisi in programul de pregatire pentru a doua specialitate
  • Medicii si dentistii admisi in program vor incepe pregatirea efectiva pe data de 15 octombrie
  • Medicina muncii, un domeniu solicitat la a doua specialitate
  • Durata si modulele necesare finalizarii pregatirii, stabilite de MS
Medicii si medicii dentisti admisi in a doua specialitate, regim cu taxa
FOTO: apatrioticnurse.blogspot.com

Ministerul Sanatatii a publicat lista medicilor si a medicilor dentisti inscrisi in programul de pregatire pentru a doua specialitate in regim cu taxa, sesiunea septembrie 2012.

Potrivit institutiei, medicii si medicii dentisti admisi in program incep pregatirea efectiva pe data de 15 octombrie, cu stagiul de baza. In ceea ce priveste medicii si medicii dentisti care se vor pregati in centrul universitar bucurestean, acestia vor fi nevoiti sa se prezinte la sediul Ministerului Sanatatii din str. George Vraca nr. 9, incepand cu data de 17.10.2012, pentru a primi carnet si adresa de stagiu.

In aceasta sesiune, la Bucuresti au fost depuse peste 80 de dosare, mai putin de cinci fiind incomplete. Cel mai mare interes al medicilor l-a reprezentat specialitatea diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, intrucat 10 candidati au fost acceptati in programul de pregatire. In top se afla si reumatologia si endocrinologia, cu cate sapte medici inscrisi in program. La polul opus se situeaza farmacologia, cu 1 singur candidat la programul de pregatire in a doua specialitate, regim cu taxa.

Medicina muncii, un domeniu solicitat la a doua specialitate

In centrul universitar clujean s-au inscris 22 de candidati, in timp ce in Craiova s-au inscris doar 11. Doua dosare au fost, insa, respinse pe motiv ca erau incomplete.

Medicina muncii a fost un domeniu solicitat, astfel ca la Sibiu sase candidati au optat pentru pregatirea in medicina muncii, iar cei doi medici de la Arad care vor intra in programul de prgatire au aceeasi optiune.

La Brasov, niciun medic nu va intra in programul de pregatire, singurul inscris avand dosarul incomplet. Puteti consulta lista medicilor admisi in program pe centre universitare AICI

Ministerul Sanatatii a suplimentat pe data de 5 octombrie locurile in a doua specialitate, in centrele universitare Timisoara si Cluj Napoca.

In sesiunea septembrie a acestui an au fost puse la dispozitia medicilor interesati 1800 de locuri pentru cea de-a doua specialitate. Cele mai multe locuri disponibile au fost in Bucuresti (581), urmat de Cluj (216), Timisoara (194), Targu Mures (182) si Iasi (157).

Durata si modulele necesare finalizarii pregatirii, stabilite de MS

Medicii inscrisi in program urmeaza sa se pregateasca din 15 octombrie. Dosarele de inscriere in programul de pregatire pentru a doua specialitate au putut fi depuse la sediul MS pana pe data de 28.09.2012.

Desfasurat in regim cu taxa, programul de pregatire are aceeasi calitate a pregatirii de specialitate ca si programul de rezidentiat in specialitatea respectiva. Potrivit metodologiei, stagiile de pregatire efectuate in prima specialitate, similare ca durata si continut, care se regasesc in curriculum-ul de pregatire al celei de a doua specialitati, se echivaleaza, iar echivalarea este facuta de catre institutiile de invatamant superior medical care organizeaza rezidentiat.

Durata si modulele necesare finalizarii pregatirii vor fi stabilite de catre Ministerul Sanatatii. In conditiile in care numarul solicitarilor pe o anumita specialitate va depasi numarul de locuri acordate, coordonatorul de program are dreptul sa organizeze teste de selectie. Avizul de inscriere va fi primit de catre candidatii care se claseaza in limita numarului de locuri aprobate.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro
3963 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs