Home Stiri medicale Locurile si posturile pentru Rezidentiat 2011, afisate!

Locurile si posturile pentru Rezidentiat 2011, afisate!

16 Septembrie 2011 10:18
REPERE DIN STIRE
  • Locurile si posturile pentru examenul de rezidentiat au fost publicate
  • 2.600 de locuri disponibile pe domeniul Medicina
  • Pentru domeniul Medicina Dentara, au fost scoase la concurs 290 de locuri
  • Taxa de inscriere pentru concursul de rezidentiat: 300 lei
  • Subiectele vor fi diferite pe fiecare centru in parte
Locurile si posturile pentru Rezidentiat 2011, afisate!
FOTO: PaginaMedicala.ro

UPDATE:
Taxa de inscriere pentru concursul de rezidentiat din acest an nu s-a schimbat. Suma este de 300 de lei si este valabila pentru toate cele sase centre universitare in care se va sustine examenul.

Taxa se va plati in contul IBAN nr.RO85TREZ7005003XXX000092, CUI-4266456, DTMB (Directia de Trezorerie a Municipiului Bucuresti) beneficiar Ministerul Sanatatii, adresa: str. Cristian Popisteanu Nr 1-3, sector 1, Bucuresti, cod: 010024, dupa cum este mentionat si in publicatia examenului, afisata astazi de catre Ministerul Sanatatii.

Lamuriri privind locul de inscriere, facute de catre reprezentantii Ministerului pentru PaginaMedicala.ro: Cei care doresc sa se inscrie la rezidentiatul pe post trebuie sa-si depuna dosarul la sediul directiei de sanatate publica din judetul in care este scos postul la concurs. Persoanele care vor sa aplice la rezidentiatul pe loc trebuie sa se adreseze directiei de sanatate publica din centrul universitar in care doreste sa faca rezidentiatul.

"De exemplu, pentru rezidentiatul pe loc, daca un abslovent al Facultatii din Sibiu vrea sa se inscrie la Universitatea din Cluj, el trebuie sa mearga sa-si depuna dosarul la directia de sanatate publica din Cluj-Napoca", ne-a precizat Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Subiectele vor fi diferite pe fiecare centru in parte

Asa cum a stabilit Ministerul Sanatatii, impreuna cu rectorii universitatilor de medicina si farmacie din tara, Rezidentiatul din acest an se va da descentralizat. Acest lucru inseamna ca tematicile si bibliografia sunt unice, pentru toate cele sase centre de examinare, in timp ce subiectele sunt facute separat, de catre Comisiile locale de rezidentiat din fiecare centru.

"Intreaga responsabilitate privind organizarea si desfasurarea concursului, alcatuirea clasificarilor si alegerea locurilor, apartine in intregime comisiei locale de rezidentiat", se arata in metodologia concursului.

Va continua sa existe si Comisia Centrala de Rezidentiat, al carei presedinte va fi si in acest an subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, dupa cum ne-au comunicat reprezentantii Ministerului.

Concursul va avea loc in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara.

3.810 locuri si posturi, la Rezidentiat 2011

Ministerul Sanatatii a publicat lista de locuri si de posturi disponibile pentru Rezidentiatul 2011. Absolventii universitatilor de medicina si farmacie vor putea concura pe un numar de 3.810 locuri si posturi, dintre care 2998 locuri si 812 posturi. Numarul de posturi disponibile la examenul de rezidentiat pot fi vizualizate AICI.

Conform site-ului oficial al institutiei, pentru rezidentiatul pe loc sunt disponibile 2.600 de locuri pe domeniul Medicina.

Pentru domeniul Medicina Dentara, au fost scoase la concurs 290 de locuri, iar pentru domeniul Farmacie sunt puse la dispozitia candidatilor un total de 108 locuri.

Puteti consulta AICI lista locurilor la rezidentiatul din acest an.

Ladislau Ritli: Se va pune accent pe pregatirea medicilor in specialitatile deficitare

In acest an concursul de rezidentiat se va desfasura descentralizat pe data de 20 noiembrie 2011, in centrele universitare din Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Tg. Mures si Timisoara.

"Prin descentralizarea rezidentiatului urmarim eficientizarea pregatirii in concurs. In premiera, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematica comuna si respectand o metodologie unica, in conformitate cu legislatia in vigoare", a declarat dr. Ladislau Ritli, ministrul Sanatatii.

Potrivit  unui comunicat de presa, ministerul va pune accent pe pregatirea medicilor in specialitatile deficitare.

Metodologia pentru desfasurarea concursului de rezidentiat pe post si pe loc in medicina, medicina dentara si farmacie, din acest an, a fost publicata in Monitorul Oficial, din data de 7 septembrie. Documentul a suferit si o modificare importanta: schimbarea termenului limita pentru depunerea dosarelor de inscriere in concurs.

Inscrierile pentru rezidentiat se vor face pana la data de 7 octombrie 2011, la directiile de sanatate publica, sau la ministerele cu retea proprie, dupa caz. Concursul se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore.

Autor: Claudia Spridon si Mirabela Viasu
Sursa: PaginaMedicala.ro
30410 vizualizari
Adauga comentarii
3 comentarii
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs