Home Stiri medicale MS, de neinduplecat de nemultumirile tinerilor medici privind rezidentiatul

MS, de neinduplecat de nemultumirile tinerilor medici privind rezidentiatul

25 Ianuarie 2012 14:45
REPERE DIN STIRE
  • Protestul tinerilor medici nemultumiti de organizarea unui nou concurs de rezidentiat s-a incheiat
  • Nu s-a obtinut mare lucru din partea reprezentantilor Ministerului Sanatatii
  • Examenul se va da asa cum a fost programat, pe 25 martie, iar metodologia ramane aceeasi
  • Au luat parte efectiv la actiunea de protest doar 12 persoane
MS, de neinduplecat de nemultumirile tinerilor medici privind rezidentiatul
FOTO: PaginaMedicala.ro

Protestul tinerilor medici nemultumiti de organizarea unui nou concurs de rezidentiat s-a incheiat. Ei nu au obtinut mare lucru din partea reprezentantilor Ministerului Sanatatii. In cateva cuvinte, examenul se va da asa cum a fost programat, pe 25 martie, iar metodologia ramane aceeasi.

Din pacate, vremea neprielnica, ninsoarea si viscolul nu au fost nici ele de partea tinerilor medici. Astfel, au luat parte efectiv la actiunea de protest doar 12 persoane.

"Am fost primiti la discutii de catre directorul Resurse Umane, dl. Cocos. Practic nu am obtinut nimic si nu s-a rezolvat nimic. Concursul ramane in picioare si la fel si metodologia. Dl. Cocos a fost destul de dragut cu noi. Sincer, dupa ce s-a intamplat astazi, nu mai doresc sa fiu liderul acestui grup deoarece am vazut ca cei mai multi dintre colegii mei nu au venit sa-si apere interesele", ne-a declarat Andrei Antoniu Dinu, organizatorul protestului.

Desi nu au obtinut ceea ce le-a fost promis initial, adica suplimentarea locurilor, tinerii medici au facut si o propunere de schimbare a metodologiei noului concurs.

"Propunem ca la acest examen sa se inscrie doar cei care au promovat examenul din noiembrie anul trecut (este vorba de aproximativ 400 de tineri medici, n. red.). Din pacate, dl. Cocos ne-a explicat ca avand in vedere ca este un nou concurs, au dreptul sa se inscrie si cei care au picat la sesiunea din noiembrie. Ne-a promis, totusi, ca se va uita pe propunerea noastra", ne-a explicat Andrei Antoniu Dinu.

Tanarul medic se va inscrie la concursul de rezidentiat din martie, "desi este nedrept". "Nu voi pleca in strainatate, in ciuda faptului ca multi m-au sfatuit sa fac asta. Cred ca nici acolo nu sunt, cum se spune, cainii cu covrigi in coada", sustine Andrei.

Colegiul Medicilor din Romania si Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Gr. T. Popa" din Iasi sunt de partea tinerilor medici si au sustinut suplimentarea locurilor la rezidentiat. Ambele institutii au dat aviz negativ propunerii Ministerului Sanatatii de a organiza un nou concurs de rezidentiat in martie 2012.

Autor: Mirabela Viasu
Sursa: PaginaMedicala.ro
5115 vizualizari
Adauga comentarii
3 comentarii
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate