Home Stiri medicale Medicii care nu cunosc esecul

Medicii care nu cunosc esecul

5 Octombrie 2009 12:59
REPERE DIN STIRE
  • Program continuu de chirurgie cardiovasculara "Visiting Doctors"
  • Dr. Gabriela Cozmanciuc, coordonatoarea echipei de medici
  • "Visiting Doctors" a inceput in 2007
  • Echipa: dr. Vincent Perret, prof. dr. Armin Balmini, dr. Gabriela Cozmanciuc
  • In Romania: sapte centre de chirurgie cardiovasculara
O echipa de chirurgi francezi, coordonata de medicul Gabriela Cozmanciuc, opereaza cu succes in Romania in cadrul unui program continuu de chirurgie cardiovasculara.

Programul de chirurgie cardiovasculara face parte din proiectul "Visiting doctors", prin care specialisti de talie internationala sunt adusi in Romania prin intermediul Spitalului Euroclinic, pentru a oferi servicii pacientilor romani.

"Am inceput acest program in urma cu doi ani. Noi am mai operat inainte pacienti de chirurgie arteriala. Ce este diferit este ca astazi avem un follow-up, pentru ca urmarim pacientul dupa un an sau doi si, in plus, pana acum, chirurgia arteriala a fost facuta punctual, din cand in cand, acum va fi regulat, in fiecare luna, iar daca este necesar, si de doua ori pe luna", spune dr. Cozmanciuc.

Echipa care opereaza in cadrul programului de chirurgie cardiovasculara este formata din dr. Vincent Perret - specialist ATI chirurgie cardiovasculara (foto stanga), prof. dr. Armin Balmini - sef departament chirurgie cardiovasculara (foto dreapta), ambii de la Spitalul American din Paris si coordonatoarea dr. Gabriela Cozmanciuc - medic specialist chirurgie cardiovasculara (foto centru), de la Spitalul Euroclinic, din Romania . De asemenea, echipa colaboreaza cu un angiolog, ceea ce asigura o operativitate foarte mare.

Patru tipuri de operatii sunt realizate de echipa de medici romani si francezi: chirurgia de carotide, chirurgia de artere periferice, chirurgia de aorta si chirurgia tumorala vasculara.

"Sunt pacienti care, daca nu sunt operati, fie vor muri, fie vor avea un confort de viata care tinde spre 0, pentru ca nu vor mai avea autonomie, practic nu va mai fi independent, traieste inca 1 an sau 2, 3, 4, 5. In cazul chirurgiei carotidiene, intr-o echipa compacta, bine formata, riscule sunt sub 1%."

Dr. Cozmanciuc atrage atentia ca in Romania sunt doar sapte centre de chirurgie cardiovasculara, fata de 64 in Franta sau 112 in Italia.

Chirurgul Gabriela Cozmanciuc are o activitate de peste 10 ani, atat in tara, cat si Franta.

Proiectul "Visiting doctors" a inceput in 2007, printr-un parteneriat romano-francez pentru chirurgia Shiva, restaurarea balantei hemodinamice, in cadrul caruia au fost rezolvate 486 de cazuri. In 2008 a fost lansat un parteneriat romano-german pentru chirurgia pelvica reconstructiva cu 623 de cazuri rezolvate.

Echipa de medici a realizat incepand din 2006, mai multe interventii, cum ar fi: interventie pentru varice-metoda CHIVA si interventii chirurgicale pentru: artebra vertebrala+pontaj, anevrism aortic+pontaj, carotida si anevrism carotidian, tumora giganta vasculara de brat si tumora vasculara de picior.

Autor: Adelina Titire
Sursa: PaginaMedicala.ro
5960 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate