5 Medicul Radu Zamfir, marturia unui supravietuitor .Stiri Medicale - PaginaMedicala.ro
Home Stiri medicale Medicul Radu Zamfir, marturia unui supravietuitor

Medicul Radu Zamfir, marturia unui supravietuitor

21 Ianuarie 2014 16:05
REPERE DIN STIRE
  • Doctorul a spus ca cele 6 ore i s-au parut ca au trecut in jumatate de ora.
Medicul Radu Zamfir, marturia unui supravietuitor
FOTO: agerpres.ro

Dr. Radu Zamfir a plecat de la UPU Cluj si s-a intors in aceasta dupa-amiaza la Bucuresti, ramanand internat la Institutul Fundeni.

Acesta a declarat ca pe aripile avionului s-a depus un strat de gheata in urma caruia aeronava a pierdut din inaltime, a pierdut un motor si, atunci cand au iesit din ceata, nu s-a mai vazut nimic altceva decat copaci.

“Totul a decurs initial bine, pe parcursul trecerii muntilor avionul a jivrat, a pierdut in inaltime a pierdut un motor am vazut copacii de aproape dupa care ne-am recules de la fata locului care mai traumatizati, care prinsi in avion. A durat ceva pana sa fim gasiti. Ne-am descurcat cum am putut incercand sa ii ajutam pe toti”, a declarat medicul.

Referitor la starea de sanatate a pilotului dupa accident, acesta a spus: “Domnul Iovan era prins intre fiarele avionului, am incercat sa il descarcerez, nu am reusit. Ulterior a devenit inconstient (...) Datorita lui suntem in viata. II datoram viata”.

Totodata, medicul a mai precizat ca imediat dupa ce si-a ajutat colegii, a stabilit coordonatele locului in care se aflau prin intermediul telefonului sau mobil si le-a transmis mai departe, celor autorizati.

Legat de tanara studenta de 23 de ani, dr. Zamfir a spus ca a incercat sa o resusciteze, insa era inconstienta.
In ceea ce priveste timpul petrecut in padure, medicul a mai spus ca a simtit ca totul a trecut foarte repede: „Mie mi s-a parut ca trecut jumatate de ora”.

De asemenea, el a mai adaugat faptul ca purta echipament de motociclist si considera ca asta l-ar fi protejat in urma accidentului de avion.

Medicul se afla in avionul care s-a prabusit ieri intre judetele Alba si Cluj. La bord se mai aflau alti trei medici, o studenta la Medicina Militara, un pilot si un copilot. Pilotul, Adian Iovan, si studenta in varsta de 23 de ani si-au pierdut viata in urma accidentului. Echipa de medici plecase din Bucuresti si se indrepta spre Oradea, pentru a preleva un ficat ce trebuia a fi transplanta unei paciente cu cancer.

Sursa: PaginaMedicala.ro
1656 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs