Home Stiri medicale Ministerul Sanatatii investeste intr-o clinica noua de hematologie

Ministerul Sanatatii investeste intr-o clinica noua de hematologie

31 Iulie 2017 11:21
REPERE DIN STIRE
  • Investitie de 4 mil de euro intr-o climica de hematologie la Cluj
  • 7 aparate noi de anestezie
  • investitii in spitalele din tara

 Ministrul Sanatatii pune bazele celei mai noi clinici de hematologie, o investitie de peste 4 milioane de euro.

Ministrul Sanatatii, domnul Florian Bodog, va deschide astazi lucrarile de constructie la cea mai noua clinica de hematologie din tara, care va functiona in cadrul Institutului Oncologic “Profesor Doctor Ion Chiricuta” din Cluj Napoca.

Reprezentand o investitie initiala a Ministerului Sanatatii de cca. 4,2 milioane euro (echivalentul a 19 milioane de lei), clinica de la Cluj va extinde semnificativ capacitatea de transplat de maduva la nivel national si va permite tratarea pacientilor care sufera de afectiuni maligne ale sangelui, precum leucemia. in cazul acestora, transplantul de maduva este o procedura medicala complexa, dar vitala. Prin deschiderea unor noi centre de diagnostic si transplant, ne asiguram ca cele mai moderne tehnici si tratamente medicale sunt accesibile pacientilor romani.

Investitia derulata de Ministerul Sanatatii este cuprinsa in programul de guvernare care are ca obiectiv dotarea si extinderea spitalelor romanesti.

La fel de important, in cadrul Institutului Oncologic de la Cluj, Ministerul Sanatatii a alocat si pus in functiune 7 noi aparate de anestezie, achizitionate prin Programul Bancii Mondiale privind reforma sectorului sanitar. Noile aparate au fost repartizate in cadrul blocului operator al Institutului, care cuprinde 12 sali de operatii si are o activitate, in medie, de 8.000 interventii chirurgicale anual.

In cadrul aceluiasi program, in primele sase luni ale acestui an, Ministerul Sanatatii a realizat investitii in valoare de aproximativ 12 milioane euro, iar alte investitii majore in insfrastructura de sanatate au intrat in linie dreapta.

Astfel, au fost achizitionate 277 de masini de anestezie, destinate blocurilor operatorii din aproximativ 50 de unitati sanitare. Au fost finalizate procedurile de furnizare a echipamentelor medicale necesare pentru unitatile de primiri urgente din 68 de spitale regionale, strategice, institute medicale, spitale judetene, spitale de pediatrie si spitale de suport. Este vorba despre echipamente de monitorizare, ventilatoare, ecografe, valoarea totala a acestora ridicandu-se la aproape 4 milioane de euro.

Tot in acest an, vor fi achizitionate echipamente moderne de radioterapie pentru un numar de cinci spitale, din Bucuresti, Constanta, Galati si Baia Mare. De asemenea, pana la finalul anului, se vor achizitiona alte cinci astfel de aparate de radioterapie pentru dotarea spitalelor din Craiova, Cluj, Timisoara, Oradea si Targu Mures.

Totodata, Ministerul Sanatatii este in proces de achizitionare a unui numar de 12 aparate computer tomograf (CT) si a 21 de aparate de rezonanta magnetica nucleara (RMN).

Dotarea cu echipamente de diagnostic imagistic se va face pentru toate spitalele judetene, regionale si univesitare care nu dispun, in prezent, de aceste servicii moderne de diagnostic. inca de la preluarea mandatului de ministru al Sanatatii, domnul Florian Bodog a declarat ca prioritatea sa se leaga de asigurarea celor mai bune conditii de tratament pentru pacienti.

Obiectivul strategic al Ministerului Sanatatii este ca, la finalul exercitiului financiar 2017-2020, infrastructura de sanatate sa fie modernizata si extinsa la nivelul tuturor spitalelor judetene, ambulatoriilor de specialitate, dar si a centrelor de primiri urgente.

Sursa: PaginaMedicala.ro
1137 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate