Home Stiri medicale NO-hep, povestea care te inspira

NO-hep, povestea care te inspira

6 Iulie 2017 15:13
REPERE DIN STIRE
  • Campanie "NO-hep, povestea care te inspira"
  • Peste 800.000 de romani sunt infectati cu virusul hepatitei B
  • Aproximativ 600.000 de romani sufera de hepatita C

Asociatia Pacientilor cu Hepatita din Romania (APAH-RO) lanseaza pe pagina sa de Facebook campania „NO-hep, povestea care te inspira sa lupti”. Demersul face parte din seria evenimentelor organizate de APAH-RO cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei.

APAH-RO isi doreste o comunitate puternica si unita a pacientilor cu hepatita, dar si o societate toleranta fata de acestia. Bolnavii cu hepatita, rudele sau prietenii lor pot impartasi din experienta proprie postand pe pagina de FB a asociatiei – povestea scrisa, o fotografie, un video sau un indemn care sa simbolizeze modul in care au reusit sa lupte cu hepatita si complicatiile ei.

De asemenea, APAH-RO invita toti factorii decizionali din domeniul sanatatii, dar si liderii de opinie, sa se alature demersului si sa ofere un mesaj de incurajare tuturor romanilor care se confrunta de aceasta boala.

Conform estimarilor specialistilor, peste 800.000 de romani sunt infectati cu virusul hepatitei B, in timp ce aproximativ 600.000 sufera de hepatita C. Hepatita este o boala care, de multe ori, duce la izolare, iar pacientilor le este foarte greu sa treaca peste socul fizic si psihic.

„Obiectivul stabilit la nivel international il reprezinta eliminarea din societate a bolilor hepatice. In lipsa unui program national si a unei strategii unitare, Romania se confrunta cu numeroase dificultati privind preventia si accesul pacientilor la tratament.  O problema la fel de mare, impotriva catreia trebuie sa luptam, se refera insa la discriminarea si integrarea bolnavilor cu hepatita. Prin campania lansata facem un apel catre toti pacientii sau apropiatii acestora sa-si spuna povestea drept exemplu si sursa de inspiratie pentru ceilalti. Mesajul: nu sunteti singuri!,” a declarat Marinela Debu, presedinte APAH-RO.

APAH-RO desfasoara constant campanii de informare despre modalitatea de transmitere a virusurilor hepatice, despre preventie si acces la tratament sau despre prevederile legislatiei muncii pentru a evita discriminarea si si a ajuta la integrarea bolnavilor cu hepatita.

Sursa: PaginaMedicala.ro
817 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate