Home Stiri medicale Nu se mai tine rezidentiatul din martie

Nu se mai tine rezidentiatul din martie

5 Martie 2012 14:58
REPERE DIN STIRE
  • Sesiunea de rezidentiat din aceasta luna, anuntata la inceputul anului, este ca si uitata
  • Tinerii medici nu au primit nicio informatie concreta cu privire la acest nou concurs
  • Reprezentantii Ministerului ne-au declarat ca rezidentiatul care trebuia sa se dea in 25 martie nu se va tine
  • Oana Grigore: "Nu se mai da acest concurs"
  • Nu va fi nicio redistribuire sau suplimenatre a locurilor ramase vacante
Nu se mai tine rezidentiatul din martie
FOTO: articlesbase.com

Sesiunea de rezidentiat din aceasta luna, anuntata la inceputul anului, este ca si uitata. Tinerii medici care au promovat concursul de rezidentiat din noiembrie 2011, insa nu au prins loc sau post nu au primit nicio informatie concreta cu privire la acest nou concurs. Asta, in ciuda numeroaselor discutii pe care le-au avut cu reprezentantii Ministerului Sanatatii.

"La ultima intalnire (2 martie, n. red.) au participat prof. Adrian Streinu-Cercel si dl. Adrian Cocos. Ambii ne-au spus ca ordonanta privind organizarea concursului este in curs de semnare, iar dupa asta vor trebui sa mai treaca aproximativ 5 saptamani pentru a fi aplicata", ne-a marturisit Andrei-Antoniu Dinu, unul dintre tinerii medici prezenti la intalnire.

Astazi, reprezentantii Ministerului ne-au declarat ca rezidentiatul care trebuia sa se dea in 25 martie nu se va tine. "Nu se mai da acest concurs. Nu exista posibilitatea din punct de vedere juridic", a declarat pentru PaginaMedicala.ro, Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

In ceea ce priveste redistribuirea sau suplimentarea locurilor ramase neocupate dupa sesiunea din noiembrie 2011 a concursului, nu se inatmpla nimic. Nici redistribuirea si nici suplimentarea nu sunt posibile, iar reprezentantii Ministerului ne-au dat si o explicatie.

"Ministrul Cseke, in momentul in care a decis ca nu se mai suplimenteaza locurile la rezidentiat, a modificat Legea 95/2006. Acum, pentru a se face o suplimentare ar trebui modificata din nou legea sanatatii, ceea ce presupune un proces de lunga durata", ne-a precizat Oana Grigore.

Reamintim ca la sfarsitul lunii februarie, reprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat ca rezidentiatul din 25 martie se amana. Eforturile tinerilor medici de a obtine un raspuns clar privind situatia lor au esuat. Nici memoriul trimis la Minister si nici intalnirile din ultimele saptamani nu i-au induplecat pe reprezentantii institutiei.

Avand in vedere situatia actuala si faptul ca au trecut deja mai mult de doua luni de la inceputul anului si inca nu s-a gasit o solutie echitabila si acceptata de toata lumea, cel mai probabil, cei 400 de tineri medici care au promovat examenul si nu au prins loc sau post vor fi nevoiti sa se inscrie la concursul de rezidentiat din noiembrie 2012.

Pe 28 februarie, la rubrica Transparenta decizionala de pe site-ul Ministerului Sanatatii a fost publicata o ordonanta privind completarea Ordonantei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului. Din pacate, si acest document este destul de neclar in ceea ce priveste organizarea unei noi sesiune de rezidentiat.

Autor: Mirabela Viasu
Sursa: PaginaMedicala.ro
8588 vizualizari
Adauga comentarii
23 comentarii
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate