Home Stiri medicale Operatie de prostata cu laser, in premiera pentru Vestul tarii

Operatie de prostata cu laser, in premiera pentru Vestul tarii

10 Septembrie 2009 05:45
Un barbat de 65 de ani din Timisoara a beneficiat astazi, in permiera pentru partea de vest a tarii, de o interventie de vaporizare fotoselectiva a prostatei.

Echipa de interventie a fost condusa de catre dr.Viorel Bucuras, seful Clinicii de Urologie din cadrului Spitalului Judetean Timisoara, locul unde a si avut loc operatia si de Andrei Nadu, medic la o clinica de urologie din Tel Aviv, Israel.

Interventia a durat in jur de 30, 40 de minute si a fost o reusita pentru echipa de chirurgi. Interventia vaporizeaza practic tesutul prostatic adenomatos.

Starea pacientului este stabila

"Cu aceasta operatie am reusit sa ne aliniem tehnicii europene. Clinica de Urologie din cadrul spitalului nostru incearca sa tina astfel pasul cu tratamentele europene. Interventia a fost facuta printr-o tehnica foarte noua, cea de fotodinamica cu laser care are avantajul de a nu produce sangerare. Tehnica ajuta si la alte afectiuni asociate cum ar fi cele coronariene", a declarat in exclusivitate pentru Paginamedicala.ro Gheorghe Noditi, directorul medical al Spitalului de Urgenta din Timisoara.

Acesta a mai precizat si faptul ca, in momentul in care se efectueaza aceasta interventie, pacientului nu-i este intrerupt tratamentul anticoagulant. De altfel, pacientul care beneficiaza de operatia de prostata cu laser, poate urina normal la 24, 48 de ore de la interventie. "Pacientul deja se simte bine si a precizat ca este foarte incantat de operatie", a precizat Gheorghe Noditi.

Si alti pacienti vor beneficia in curand de acest tip de operatie. Urmatoarea interventie a fost programata pentru luni, 14 septembrie.

Autor: Oana Ciornia
Sursa: Paginamedicala.ro
5568 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs