Home Stiri medicale Participare internationala la Scoala de Vara Neurodiab 2014

Participare internationala la Scoala de Vara Neurodiab 2014

10 Iulie 2014 17:24
REPERE DIN STIRE
  • Societatea de Neuropatie Diabetica organizeaza Scoala de Vara Neurodiab 2014, in perioada 18-19 iulie, la Sinaia, pentru instruirea tinerilor medici.
  • Scoala de Vara Neurodiab 2014 va reuni medici rezidenti si tineri specialisti diabetologi, neurologi, chirurgi, ortopezi si medici de medicina interna.
  • Tot in cadrul manifestarii va fi acordat si Premiul Neurodiab 2014.
Participare internationala la Scoala de Vara Neurodiab 2014

Societatea de Neuropatie Diabetica organizeaza Scoala de Vara Neurodiab 2014, in perioada 18-19 iulie, la Sinaia, pentru instruirea tinerilor medici, in prevenirea si depistarea precoce a diabetului, dar si in tratarea corespunzatoare a pacientilor.

Scoala de Vara Neurodiab 2014 va reuni medici rezidenti si tineri specialisti diabetologi, neurologi, chirurgi, ortopezi si medici de medicina interna. Evenimentul are drept obiectiv principal cresterea nivelului de educatie medicala despre neuropatia diabetica si piciorul diabetic in randul tinerilor medici care sunt direct implicati in ingrijirea si tratamentul persoanelor care sufera de aceste complicatii ale diabetului zaharat.

Temele Scolii de Vara Neurodiab 2014 includ: Neuropatia diabetica, Piciorul diabetic, Piciorul Charcot, Boala vasculara periferica, Debridarea, Examinarea piciorului, Piciorul neuroischemic, Urceratii ale piciorului diabetic, Tratamentul piciorului infectat, Tratamentul topic al ulceratiilor piciorului diabetic, Biomecanica si incaltaminte speciala, POP casting.

Tot in cadrul manifestarii va fi acordat si Premiul Neurodiab 2014, care se adreseaza tinerilor medici rezidenti si specialisti care au activitati sau lucrari in domeniul neuropatiei diabetice si al piciorului diabetic. Premiul consta in sustinerea participarii la Congresul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului – EASD 2014, Viena.

Ajunsa la cea de-a treia editie, Scoala de Vara Neurodiab aduce un important specialist european din domeniu - dr. Edward Jude (Marea Britanie), fost presedinte al Grupului de Lucru pentru Picior Diabetic din cadrul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului – EASD. Prezenta internationala este completata de dr. Ann Knowles si dr. Frank Bowling, ambii specialisti in podiatrie in Manchester, Marea Britanie. Acestia, alaturi de profesionisti romani, vor sustine o serie de demonstratii practice si lucrari teoretice pe tema neuropatiei diabetice si a piciorului diabetic.

”Scoala de Vara Neurodiab 2014 vine cu un program stiintific valoros, dublat de workshop-uri extrem de utile pentru practica medicala a tinerilor medici. Anul acesta, pe langa expertii romani, am reusit sa aducem lectori de valoare din strainatate, in incercarea de a oferi profesionistilor aflati la inceput de cariera o expertiza cat mai mare pentru a-i pregati temeinic in ingrijirea persoanelor cu neuropatie diabetica si picior diabetic.”, a declarat conf.dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica.

Despre Neurodiab

Societatea de Neuropatie Diabetica - Neurodiab are drept scop desfasurarea de activitati cu caracter medical, stiintific, de cercetare si pregatire profesionala in domeniul medical, pentru dezvoltarea si studiul neuropatiei diabetice in Romania si nu numai.

De asemenea, Neurodiab organizeaza programe educationale pentru pacientii cu diabet zaharat in vederea prevenirii si informarii legate de neuropatiei diabetice, in parteneriat cu Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania (FADR) si Asociatia Romana de Educatie in Diabet (ARED).

Autor: Iuliana-Maria Vişan
Sursa: PaginaMedicala.ro
1534 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs