Home Stiri medicale Peste 200 de medici din cinci tari au participat la Scoala de Vara Neurodiab

Peste 200 de medici din cinci tari au participat la Scoala de Vara Neurodiab

23 Iulie 2014 10:10
REPERE DIN STIRE
  • Manifestarea stiintifica urmareste cresterea nivelului de educatie medicala continua in randul tinerilor medici implicati in ingrijirea si tratamentul persoanelor care sufera de neuropatie diabetica si picior diabetic.
Peste 200 de medici din cinci tari au participat la Scoala de Vara Neurodiab

Peste 200 de cadre medicale din cinci tari au participat la Scoala de Vara Neurodiab 2014. Evenimentul, organizat de Societatea de Neuropatie Diabetica – Neurodiab, in perioada 18-19 iulie la Sinaia, s-a adresat cu precadere tinerilor medici din specialitatile: diabet zaharat, neurologie, chirurgie, ortopedie, endocrinologie si medicina interna.

Ajunsa in 2014 la cea de-a patra editie, manifestarea stiintifica urmareste cresterea nivelului de educatie medicala continua in randul tinerilor medici implicati in ingrijirea si tratamentul persoanelor care sufera de neuropatie diabetica si picior diabetic – unele dintre cele mai severe complicatii ale diabetului zaharat.

„Ceea ce am gasit aici a fost cu totul deosebit: o atmosfera tinereasca, o abordare extrem de atractiva a noutatilor din domeniu, prin workshopuri tematice si lucrari stiintifice foarte bine prezentate. Pe parcursul intregului eveniment, participantii au fost extrem de interesati de subiectele dezbatute, au participat activ la discutii si sunt sigur ca astfel au putut aprofunda foarte multa informatie”, a declarat dr. Edward Jude din Marea Britanie, fost presedinte al Grupului de Lucru pentru Picior Diabetic din cadrul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului – EASD.

La randul sau, dr. Frank Bowling, reputat specialist in podiatrie in Manchester, Marea Britanie, sustine ca a fost deosebit de incantat de numarul mare de participanti prezenti la workshop-urile tematice: „Informatia este mult mai usor asimilata si insusita cu ajutorul workshop-urilor. Asta am invatat-o de-a lungul celor peste 30 de ani de experienta in domeniul medical, in special in podiatrie si m-am bucurat sa vad ca acest principiu a stat la baza realizarii programului stiintific al Scolii de Vara Neurodiab 2014”.

Neuropatia diabetica si piciorul diabetic reprezinta complicatii grave ale diabetului zaharat, asa incat specialistii considera ca prevenirea, diagnosticarea precoce si tratamentul acestora trebuie sa fie realizate printr-un management cat mai eficient si printr-o colaborare interdisciplinara cat mai buna. Astfel, editia din acest an a Scolii de Vara Neurodiab a incercat sa intensifice schimbul de experienta intre tinerii medici si lectori, pentru a oferi medicilor aflati la inceput de drum cele mai noi informatii privind neuropatia diabetica si piciorul diabetic.

Printre cele mai importante teme abordate la Scoala de Vara Neurodiab 2014 s-au numarat: Neuropatia diabetica, Piciorul diabetic, Piciorul Charcot, Boala vasculara periferica, Debridarea, Examinarea piciorului, Piciorul neuroischemic, Ulceratii ale piciorului diabetic, Tratamentul piciorului infectat, Tratamentul topic al ulceratiilor piciorului diabetic, Biomecanica si incaltaminte speciala, POP casting.

Printre lectorii principali ai Scolii de Vara Neurodiab 2014 au fost: conf. dr. Ioan Andrei Veresiu (presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica), dr. Edward Jude (fost presedinte al Grupului de Lucru pentru Picior Diabetic din cadrul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului – EASD) sau dr. Frank Bowling (specialist podiatrie la Manchester Royal Infirmary).

Despre Neurodiab


Societatea de Neuropatie Diabetica - Neurodiab are drept scop desfasurarea de activitati cu caracter medical, stiintific, de cercetare si pregatire profesionala in domeniul medical, pentru dezvoltarea si studiul neuropatiei diabetice in Romania si nu numai.

De asemenea, Neurodiab organizeaza programe educationale pentru pacientii cu diabet zaharat in vederea prevenirii si informarii legate de neuropatiei diabetice, in parteneriat cu Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania (FADR) si Asociatia Romana de Educatie in Diabet (ARED).

Sursa: PaginaMedicala.ro
790 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs