Home Stiri medicale Prof.dr. Bogdan Ovidiu Popescu este noul presedinte al Societatii de Neurologie din Romania

Prof.dr. Bogdan Ovidiu Popescu este noul presedinte al Societatii de Neurologie din Romania

15 Mai 2017 15:48
REPERE DIN STIRE
  • Prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu este noul presedinte al Societatii de Neurologie din Romania
  • Prioritatile noului presedinte SNR: - formarea medicilor tineri - asigurarea de conditii cat mai bune de activitate - dezvoltarea cercetarii in neurostiintele clinice - sustinerea unor politici de sanatate eficiente de preventie

Prorector al UMF “Carol Davila” din Bucuresti, Prof.dr. Bogdan Ovidiu Popescu este noul presedinte al Societatii de Neurologie din Romania.

Societatea de Neurologie din Romania (SNR), fondata in 2001, a organizat la Bucuresti, in perioada 10-13 mai, al XV-lea Congres al sau, avand ca teme principale tulburarile cognitive si comportamentale in bolile neurologice, neuro-oncologia si bolile musculare. Cu aceasta ocazie, mandatul de presedinte, cu o durata de 4 ani, a fost incredintat Prof. Dr. Bogdan Ovidiu Popescu de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, seful Clinicii de Neurologie a Spitalului Clinic Colentina, membru fondator al SNR si fost secretar general al SNR in perioada 2001-2013.

“Votul acordat de catre colegii mei, aproape in unanimitate, ma onoreaza si ma obliga. Sunt norocos pentru ca preiau conducerea unei organizatii puternice, la dezvoltarea careia au participat cu toata robustetea atat Prof. Dr. Ovidiu Bajenaru, primul presedinte al SNR, in prezent presedinte de onoare ad-vitam, cat si Prof. Dr. Dafin Muresanu, presedintele care mi-a precedat” a declarat prof.dr. Bogdan O. Popescu la preluarea mandatului. Acesta a tinut sa precizeze ca „voi continua dezvoltarea societatii in echipa, atat cu fostii presedinti, cat si cu toti colegii implicati in variatele grupuri de lucru ale SNR”.

Prioritati si implicare in formarea medicilor tineri
Potrivit noului presedinte al Societatii de Neurologie din Romania  „cateva directii de actiune sunt esentiale in urmatorii ani pentru SNR: implicarea in formarea medicilor tineri – rezidenti sau tineri specialisti, cu incercarea de a le asigura conditii cat mai bune de activitate in Romania, educatia medicala continua pentru toti neurologii din Romania, care trebuie sa aiba o pregatire similara cu colegii din Europa, dezvoltarea cercetarii in neurostiintele clinice, in principal in centrele universitare, insa si prin proiecte largi, nationale, in care sa putem implica toti colegii care isi doresc sa participe, sustinerea la nivelul decidentilor (guvern, parlament, presedintie) a unor politici de sanatate eficiente de preventie si tratament ale bolilor neurologice cat si a unor conditii de munca bune pentru medicii neurologi”.

Prof.dr. Bogdan O.Popescu considera ca „afectiunile neurologice sunt si frecvente si grave, de aceea speram sa gasim sprijinul firesc pentru actiunile noastre si, totodata, ne preocupa dezvoltarea relatiilor cu organizatiile de pacienti, pentru ca medicii si pacientii trebuie sa fie cat mai uniti si trebuie sa comunice cat mai bine”.  In ceea ce priveste activitatea „vom continua sa fim activi atat in European Academy of Neurology cat si in World Federation Neurology – organizatiile de profil in Europa si la nivel mondial. in anul 2019 SNR va fi gazda Congresului Danubian de Neurologie si vom face eforturile necesare pentru a il transforma intr-un succes al societatii noastre.”

Scurta prezentare-prof.dr. Bogdan Ovidiu Popescu

  • Prof. Dr. Bogdan Ovidiu Popescu a absolvit doua doctorate, primul la U.M.F. “Carol Davila” in anul 2001, cu distinctia “summa cum laudae”, despre moartea celulara in tesutul nervos, si al doilea la Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia, despre mecanismele patogenice ale bolii Alzheimer.
  • A publicat peste 100 de lucrari stiintifice in extenso, majoritatea privind mecanismele bolilor neurodegenerative, neuroplasticitatii si neuroregenerarii, fiind citat de peste 1000 de ori in jurnale internationale ISI.
  • A primit premiul “Victor Babes” al Academiei Romane in 2007 si premiul “Fundatia Brain Networking” al Academiei de stiinte Medicale in 2014.
  • Din anul 2016 detine functia de Prorector – Cooperare Europeana si Internationala la U.M.F. “Carol Davila” din Bucuresti, iar din acest an a devenit membru corespondent al Academiei de stiinte Medicale din Romania.
Sursa: PaginaMedicala.ro
795 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate