Home Stiri medicale Proiecte pe Sanatate, multipremiate la Gala Societatii Civile 2011

Proiecte pe Sanatate, multipremiate la Gala Societatii Civile 2011

10 Iunie 2011 15:24
REPERE DIN STIRE
  • Gala Societatii Civile, aflata la cea de-a IX-a editie, si-a desemnat premiatii
  • Campania "Nu ma ignora" - multipremiata la Gala Societatii Civile 2011
  • Little People Romania - locul I la Servicii si Asistenta sociala
  • Asociatia SOS Infertilitatea, dublu premiata la gala
  • „Abordari integrate de prevenire HIV/SIDA in Romania”, proiect premiat in 2011
Proiecte pe Sanatate, multipremiate la Gala Societatii Civile 2011
FOTO: galasocietatiicivile.ro

Gala Societatii Civile, aflata la cea de-a IX-a editie, si-a desemnat castigatorii. Opera Nationala Bucuresti a gazduit aseara oficialitati, reprezentanti ai societatii civile, activisti din domeniul neguvernamental romanesc si reprezentanti ai mass media.

Marele Premiu a revenit Asociatiei Salveaza Vieti pentru campania "Nu ma ignora", initiata in decembrie 2010. Proiectul a avut ca scop infiintarea unui Centru de Excelenta in Tratarea Cancerului, la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara. In numai cateva luni, ONG-ul a reusit sa colecteze 1.100.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer.

"Practic, au fost depasite si asteptarile noastre. Daca acest premiu arata succesul campaniei, bucuria mea va fi atunci cand acesti bani chiar vor fi in folosul copiilor", a explicat aseara Carmen Uscatu, presedinte Salveaza Vieti.

De asemenea, "Nu ma ignora" a castigat premiul I la categoria Sanatate din cadrul Galei Societatii Civile, alaturi de Fundatia Sfanta Irina, pentru proiectul "Hospice Sfanta Irina - o provocare pentru fiecare", care a beneficiat de recunoastere pentru a treia oara.

La sectiunea Sanatate au primit distinctii si Salvati Copiii si Fundatia pentru SMURD, clasate pe locurile doi, respectiv trei.

Little People Romania - locul I la Servicii si Asistenta sociala

Asociatia Little People Romania a castigat premiul I la sectiunea Servicii de Asistenta sociala gratie proiectului "Temerarii stiu ca se poate - Poti si tu!".

"Recuperarea tinerilor in urma unui tratament este intotdeauna o mare provocare. Astfel, menirea noastra este sa organizam proiecte prin care ei sa se reintegreze in activitatile zilnice. Spre exemplu, asa a aparut si Clubul Temerarii, prin intermediul caruia furnizam tinerilor informatie medicala, asistenta de calitate, dar mai presus de toate, speranta", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Katie Rizvi, vicepresedintele Asociatiei Little People Romania.

Grija si sprijinul oferit copiilor si adolescentilor care lupta impotriva cancerului reprezinta o prioritate pentru Asociatia Little People Romania inca din anul 1996.

Asociatia SOS Infertilitatea, dublu premiata la gala

Asociatia SOS Infertilitatea a castigat ambele categorii la care s-a inscris in competitie: Apararea drepturilor individuale si Eficienta. Organizatia a reusit sa introduca un act normativ prin care "infertilitatea este recunoscuta ca fiind o boala cu impact major asupra starii de sanatate a populatiei si a evolutiei demografice a Romaniei".

"Asociatia SOS Infertilitatea se bucura sa constate ca vocea societatii civile, a cetatenilor, a contribuabililor a fost ascultata! Principala noastra revendicare este pe cale de a deveni o realitate, cetatenii romani hipofertili platitori de asigurari de sanatate vor beneficia de sprijinul statului in lupta lor cu bolile care ii impiedica sa devina parinti", au declarat reprezentantele SOS Infertilitatea.

Datorita asociatiei, cuplurile infertile pot depune dosare pentru a intra in subprogramul de Fertilizare in Vitro si Embriotransfer incepand cu 15 iunie 2011.

Premiate la Gala Societatii Civile au fost si urmatoarele proiecte:

Sectiunea Incluziune sociala: “Atelier de insertiune” - Samusocial; “Abilitati de viata independenta si integrare sociala la copii si tineri cu dizabilitati senzoriale” - Fundatia Light into Europe

Sectiunea Proiecte pentru tineret: Abordari integrate de prevenire HIV/SIDA in Romania - Fundatia Tineri pentru Tineri

Sectiunea Impact: „Servicii integrate pentru varstnici in judetul Bacau” - Fundatia pentru Sprijin Comunitar

Proiectele sectorului neguvernamental au fost evaluate de peste 70 de specialisti. In competitia din 2011 au fost inscrise 193 de proiecte.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro
1671 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs