Home Stiri medicale Rectificare bugetara: Guvernul a alocat 85 de milioane de lei serviciilor de urgenta

Rectificare bugetara: Guvernul a alocat 85 de milioane de lei serviciilor de urgenta

28 August 2015 15:05
REPERE DIN STIRE
  • Guvernului Romaniei a alocat, la rectificarea bugetului, pentru Sistemul national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat suma de 85 de milioane de lei.
  • Totodata, se creeaza si posibilitatea suplimentarii numarului de personal operativ cu aproximativ 500, in cadrul serviciilor unde exista deficit major de personal, reusindu-se in acest fel asigurarea unei repartizari mult mai echitabile a personalului la nivel national.
Rectificare bugetara: Guvernul a alocat 85 de milioane de lei serviciilor de urgenta

Guvernului Romaniei a alocat, la rectificarea bugetului, pentru Sistemul national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat suma de 85 de milioane de lei.

Astfel, pentru serviciile de ambulanta a fost alocata la rectificare suma in valoare de 32.472.000 lei, iar pentru unitatile de primiri urgente suma de 52.528.000 lei.

Reprezentantii din cadrul Ministerului Sanatatii si ai Departamentului pentru Situatii de Urgenta, in calitate de membri ai Comisiei interministeriale pentru suport tehnic, au decis sa suplimenteze fondurile pentru activitatea de reparatii si intretinere a ambulantelor din sumele ramase disponibile.

In total, incluzand sumele din rectificarea de buget, din fondurile retinute pentru executie prudentiala au fost repartizate peste 68 milioane lei, care acopera in totalitate solicitarile serviciilor publice de ambulanta privind cheltuielile de personal, bunuri materiale, servicii si investitii. Totodata, se creeaza si posibilitatea suplimentarii numarului de personal operativ cu aproximativ 500, in cadrul serviciilor unde exista deficit major de personal, reusindu-se in acest fel asigurarea unei repartizari mult mai echitabile a personalului la nivel national.

In ceea ce priveste finantarea structurilor spitalicesti de primiri urgente, rectificarea bugetara a permis alocarea sumei de aproximativ 4 milioane lei pentru preluarea in finantarea bugetului de stat, incepand cu luna octombrie, a unui numar de 10 compartimente de primiri urgente, suplimentar fata de cele deja finantate: CPU Spitalul Beius – jud. Bihor, CPU Spitalul Municipal Caracal – jud. Olt, CPU Spitalul Municipal Onesti – jud. Bacau, CPU Spitalul Municipal Mangalia – jud. Constanta, CPU Spitalul Municipal Dej – jud. Cluj, CPU Spitalul Municipal Lugoj – jud. Timis, CPU Spitalul Orasenesc Targu Carbunesti – jud. Gorj, CPU Spitalul Municipal Lupeni – jud. Hunedoara, CPU Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc – jud. Harghita si CPU Spitalul de Recuperare Borsa – jud. Maramures.

„Cele 10 compartimente de primiri urgente au fost selectate in urma unei analize facute de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadul Ministerului Afacerilor Interne, in colaborare cu Ministerul Sanatatii, care a reliefat faptul ca pentru aceste structuri exista posibilitatea asigurarii permanentei la nivelul asistentei medicale de urgenta”, se arata intr-un comunicat de presa al MS.

De asemenea, pentru unitatile si compartimentele de primiri urgente finantate de la bugetul de stat au fost repartizate fonduri totale in valoare de 24.198.605 lei pentru cheltuieli de personal si 43.505.332 lei pentru bunuri materiale si servicii, provenind din rectificarea de buget si din redistribuirea sumelor retinute pentru executie prudentiala. In acestea sunt incluse si fonduri pentru suplimentarea numarului de personal operativ cu aproximativ 200, care sunt repartizate in special unitatilor cu activitate complexa si intensa, in functie de numarul de pacienti raportat la personalul operativ.

„Ministerul Sanatatii impreuna cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, considera ca prin alocarea acestor de sume de catre Guvernul Romaniei, este acoperit aproape in totalitate necesarul estimat, astfel incat Sistemul national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat sa functioneze la parametrii optimi pana la sfarsitul anului”, se mai arata in comunicatul de presa.

Sursa: PaginaMedicala.ro
840 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs