Home Stiri medicale Rectorii discuta la Cluj rezidentiatul din acest an si schimbarile din 2012

Rectorii discuta la Cluj rezidentiatul din acest an si schimbarile din 2012

11 Noiembrie 2011 11:42
REPERE DIN STIRE
  • A inceput intalnirea Asociatiei Universitatilor de Medicina si Farmacie (AUMFR) din Romania
  • Cel mai probabil, la discutii va lua parte si ministrul Sanatatii, dr. Ladislau Ritli
  • Din partea Societatii Studentilor in Medicina Bucuresti se afla la Cluj Fabian Klein
  • Bibliografia - schimbata pentru Rezidentiat 2012
  • Tratatul de medicina interna Harrison va fi scos din bibliografie
Rectorii discuta la Cluj rezidentiatul din acest an si schimbarile din 2012
FOTO: mvlada.blogspot.com

A inceput intalnirea Asociatiei Universitatilor de Medicina si Farmacie din Romania (AUMFR), gazduita anul acesta de Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

"In acest moment am inceput intalnirea, iar astazi, dupa ora 19.00 se vor trage concluziile acestei intrevederi", ne-a declarat prof.univ.dr. Constantin Copotoiu, rectorul UMF Targu-Mures si presedintele AUMFR.

Participa la intalnire si prof.univ.dr. Florian Popa, rectorul UMF "Carol Davila", prof.univ.dr. Adrian Saftoiu, rectorul UMF Craiova, prof.univ.dr. Vasile Astarastoae, rectorul UMF Iasi, prof.univ.dr. Constantin Ciuce, rectorul UMF Cluj, prof.univ.dr. Stefan Dragulescu, rectorul UMF Timisoara, si Dorina Duma, directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Cluj.

Cel mai probabil, la discutiile de astazi, va lua parte si ministrul Sanatatii, dr. Ladislau Ritli, care se afla in Cluj-Napoca, dupa cum ne-a confirmat Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Totodata, din partea Societatii Studentilor in Medicina Bucuresti (SSMB) se afla la Cluj Fabian Klein, care ocupa si functia de presedinte al Federatiei Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR).

Discutiile se vor axa pe teme precum examenul national de rezidentiat din acest an, propuneri privind modul de organizare al rezidentiatului din 2012 si admiterea din acelasi an. Cu aceasta ocazie, se va inaugura si Libraria Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu”.

Vom reveni cu detalii privind concluziile intalnirii.

Bibliografia - schimbata pentru Rezidentiat 2012

Schimbari la rezidentiatul din anul viitor pentru cei 10.000 de medicinisti din tara. Se schimba bibliografia, in sensul ca aceasa nu va mai include tratatul de medicina interna Harrison. "Adevarul este ca acest tratat era putin cam depasit. In plus, mai sunt si discutii cum ca ar fi pe alocuri tradus inexact", ne-a explicat Fabian Klein, presedintele FASMR.

Membrii Asociatiei Universitatilor de Medicina si Farmacie din Romania au achizitionat dreptul de copyright pentru lucrarea „Book des ECN”, publicata in martie 2011, de catre Global Media Santé. Lucrarea va fi lansata in premiera nationala, in cursul zilei de astazi, la ora 17.00, in Amfiteatrul Victor Babes, la etajul 1.

Deocamdata nu se cunosc foarte multe lucruri in ceea ce priveste noua carte, insa se pare ca ca au fost tiparite 6.000 de exemplare, care urmeaza sa fie trimise in bibliotecile universitare din tara.

Potrivit reprezentantilor Organizatiei Studentilor Medicinisti Cluj, volumul tradus in limba romana ar costa aproximativ 50 de euro, in timp ce pretul variantei originale ar fi 90 de euro.

Reamintim ca pana la sustinerea examenului de rezidentiat din acest an mai sunt 9 zile. Duminica, pe 20 noiembrie, vor sustine testul grila 5.030 de candidati inscrisi.

UPDATE: Aflati cat va costa cartea "Book des ECN" si cum vad reprezentantii medicinistilor schimbarea bibliografiei, in stirea "Bibliografie unica pentru rezidentiatul la medicina generala 2012"

Autor: Mirabela Viasu
Sursa: PaginaMedicala.ro
12269 vizualizari
Adauga comentarii
2 comentarii
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate