Home Stiri medicale Rezidentiat 2012: Rectorii au stabilit tematica

Rezidentiat 2012: Rectorii au stabilit tematica

28 Februarie 2012 14:50
REPERE DIN STIRE
  • Rectorii universitatilor de medicina si farmacie din tara au realizat o propunere pentru tematica examenului de rezidentiat din acest an
  • Propunerea a si fost trimisa la Ministerul Sanatatii
  • Modificarile nu sunt majore si nu depasesc 20% din vechea tematica
  • Propunerea este considerata de reprezentantii studentilor ca fiind acceptabila
Rezidentiat 2012: Rectorii au stabilit tematica
FOTO: www2.tricities.com

Rectorii universitatilor de medicina si farmacie din tara au realizat o propunere pentru tematica examenului de rezidentiat din acest an. Asta in urma intalnirii Asociatiei Universitatilor de Medicina si Farmacie din Romania (AUMFR), care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, la Craiova. Propunerea a si fost trimisa la Ministerul Sanatatii.

"Am decis tematica propriu-zisa, pe scheletul fostei tematici, adaptata la bibliografia unica. Modificarile nu sunt majore si nu depasesc 20% din vechea tematica. Am luat in calcul faptul ca studentii incep sa se pregateasca pentru rezidentiat inca din anul IV de facultate. Speram ca in doua saptamani sa fie si publicata", a declarat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Vasile Astarastoae, rectorul UMF Iasi.

Se pare ca rectorii au cazut de acord pentru tematica propuse de catre centrul universitar iesean, la care s-au facut mici modificari.

"S-a optat pentru propunerea de la Iasi, o tematica mai restransa, cu aproximativ 600 de pagini. De la Cluj venise o propunere mult mai extinsa, insa cum pana la concurs nu mai este atat de mult, s-a convenit ca in 2013 sa se discute extinderea acestei tematici", ne-a explicat prof. dr. Constantin Copotoiu, fostul rector al UMF Targu-Mures.

Dupa finalul intalnirii rectorilor, informatiile au fost comunicate si reprezentantilor studentilor la medicina, care per ansamblu, considera propunerea ca fiind una buna.

"In principiu, lumea este multumita. Ca intotdeauna, este posibil sa fie si colegi care si-ar fi dorit mai mult sau mai putin. Avand in vedere timpul scurt care mai este pana la examen, este o tematica ce poate fi "digerata". Ca paginatie, consider ca este un minim de bun simt", sustine Ionut Cobec, presedintele Federatiei Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR).

La randul sau, presedintele Societatii Stundentilor Medicinisti Craiova (SSMC), Victor Gheorman, ne-a precizat ca a vorbit cu colegii sai de anul VI, care s-au declarat multumiti de propunerea tematicii pentru concursul de rezidentiat din acest an.

De propunere au aflat si reprezentantii medicinistilor clujeni. "Da, am aflat si noi de aceasta propunere, insa nu am apucat sa discut cu colegii mei din anul VI", ne-a marturisit Irina Popa, presedintele Organizatiei Studentilor Medicinisti (OSM) din Cluj.

Propunerea rectorilor poate fi descarcata AICI.

Autor: Mirabela Viasu
Sursa: PaginaMedicala.ro
26032 vizualizari
Adauga comentarii
5 comentarii
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate