Home Stiri medicale Romania va avea traineri specializati in managementul piciorului diabetic

Romania va avea traineri specializati in managementul piciorului diabetic

19 Ianuarie 2015 10:39
REPERE DIN STIRE
  • In premiera pentru tara noastra, patru medici romani vor participa la Cursul ”Train the Foot Trainer” al Grupului International de Lucru pentru Piciorul Diabetic (IWGDF) din cadrul Federatiei Internationale de Diabet (IDF), ce va avea loc la Slovenia, in luna februarie.
Romania va avea traineri specializati in managementul piciorului diabetic

In premiera pentru tara noastra, patru medici romani vor participa la Cursul ”Train the Foot Trainer” al Grupului International de Lucru pentru Piciorul Diabetic (IWGDF) din cadrul Federatiei Internationale de Diabet (IDF), ce va avea loc la Slovenia, in luna februarie.

Evenimentul va avea loc in perioada 17-21 februarie 2015, in Bled, Slovenia. Participarea este initiata si sustinuta de Societatea de Neuropatie Diabetica – Neurodiab, implicata activ in educatia medicala continua.

Astfel, din Romania vor participa la Cursul ”Train the Foot Trainer” 2015:

- Sef lucr.dr. Raluca Popescu, Iasi, medic diabetolog, cu experienta de peste 10 ani in piciorul diabetic;
- Asist.univ. Dr. Georgeta Inceu, Cluj-Napoca, medic diabetolog, cu experienta de peste 5 ani in neuropatia diabetica;
- Dr. Paula Pavel, Cluj-Napoca, medic chirurg, cu experienta de peste 7 ani in piciorul diabetic;
- Sef lucr dr. Eduard Catrina, Bucuresti, medic chirurg, cu experienta de peste 10 ani in piciorul diabetic.

Cursul ”Train for Foot Trainer” reprezinta concretizarea necesitatii de a pregati experti in piciorul diabetic pentru ca acestia, la randul lor, sa poata realiza si implementa programe sustenabile de training in acest domeniu. Obiectivul principal este acela de a acoperi cat mai multe regiuni in acelasi timp si de a raspunde intr-un mod eficient nevoilor.

”Prin trimiterea celor patru profesionisti la Cursul ”Train for Foot Trainer”, tara noastra face primii pasi in alinierea la standarde internationale a managementului piciorului diabetic. Exista multe lacune in domeniul piciorului diabetic in Romania, astfel ca este bine de aflat si de urmat exemple de succes din alte tari care au implementat deja astfel de programe. Sunt increzator ca totii colegii nostri care vor participa la acest curs vor impulsiona dezvoltarea acestui sector in sistemul romanesc de sanatate.”, a declarat conf.dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica – Neurodiab.

IWGDF (International Working Group for Diabetic Foot), impreuna cu IDF (International Diabetes Federation)  vizeaza colaborarea cu diferite organizatii europene implicate activ in managementul piciorului diabetic. Unul dintre scopurile Societatii de Neuropatie Diabetica – Neurodiab este dezvoltarea unor centre pentru piciorul diabetic in Romania, iar pentru acest lucru este necesara expertiza avizata si elaborarea unui program national coerent de training in ingrijirea piciorului diabetic. Drept urmare, Societatea de Neuropatie Diabetica se aliniaza obiectivelor IWGDF si IDF si deschide dialogul cu aceste organizatii internationale, pentru dezvoltarea managementului eficient al piciorului diabetic si in Romania.

Despre Neurodiab

Societatea de Neuropatie Diabetica - Neurodiab are drept scop desfasurarea de activitati cu caracter medical, stiintific, de cercetare si pregatire profesionala in domeniul medical, pentru dezvoltarea si studiul neuropatiei diabetice in Romania si nu numai.

De asemenea, Neurodiab organizeaza programe educationale pentru pacientii cu diabet zaharat in vederea prevenirii si informarii legate de neuropatiei diabetice, in parteneriat cu Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania (FADR) si Asociatia Romana de Educatie in Diabet (ARED).

Sursa: PaginaMedicala.ro
748 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs