Home Stiri medicale SCJU Targu Mures: Coplata va fi in valoare de 7,5 lei

SCJU Targu Mures: Coplata va fi in valoare de 7,5 lei

26 Martie 2013 09:35
REPERE DIN STIRE
  • Comitetul Director al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures a stabilit nivelul coplatii la 7,5 lei la externare, incasarile estimate fiind de 150.000 de lei pe an, a anuntat managerul spitalului, dr. Ovidiu Butuc, transmite Agerpres.
  • Managerul SCJU Targu Mures a precizat ca o data cu biletul de externare, pacientului i se va elibera o chitanta aferenta coplatii.
SCJU Targu Mures: Coplata va fi in valoare de 7,5 lei
FOTO: www.spitjudms.ro

Comitetul Director al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures a stabilit nivelul coplatii la 7,5 lei la externare, incasarile estimate fiind de 150.000 de lei pe an, a anuntat managerul spitalului, dr. Ovidiu Butuc, transmite Agerpres.

"In Comitetul Director am decis pentru coplata un cuantum de 7,5 lei la externare, facem o hartie la Consiliul de Administratie, care urmeaza sa se intruneasca zilele acestea si sa aprobe cuantumul. Ne incadram in marja din ordinul de ministru, Consiliul de Administratie n-are motiv sa respinga propunerea noastra. Birocratia trebuie respectata. Estimam ca vor suporta aceasta coplata maxim 20.000 de cazuri pe an, avand in vedere numarul de internari mediu anual, dar si faptul ca nu se platesc urgentele si nu suporta coplata persoanele sub 18 ani si cele cu handicap. Credem ca vor strange din coplata 150.000 de lei pe an", a afirmat Ovidiu Butuc, managerul SCJU Targu Mures.

Acesta a precizat ca o data cu biletul de externare, pacientului i se va elibera o chitanta aferenta coplatii.

Coplata va fi aplicata doar pentru internarile continue si va avea o valoare cuprinsa intre 5 si 10 lei, a anuntat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu la conferinta Mediafax Talks, desfasurata la Bucuresti.

Potrivit Contractului-Cadru pe 2013-2014, aprobat dupa dezbateri de Guvern miercuri, 20 martie, coplata va fi introdusa doar pentru internari continue si va fi platita la externare.

Cuantumul acesteia va fi stabilit de Consiliile de administratie ale spitalelor si se va situa intre 5 si 10 lei.

Sursa: PaginaMedicala.ro
2422 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate