Home Stiri medicale SJU Alba: coplata va fi in valoare de 5 lei

SJU Alba: coplata va fi in valoare de 5 lei

28 Martie 2013 07:50
REPERE DIN STIRE
  • Pacientii Spitalului Judetean de Urgenta Alba vor plati la externare o taxa de 5 lei, cea mai mica suma prevazuta de legea coplatii, banii urmand sa fie folositi pentru achizitionarea materialelor de protectie a vizitatorilor - botosei de unica folosinta, pelerine, dezinfectant si alte materiale utilizabile in acelasi scop.
  • Pacientii vor plati la externare, indiferent de serviciile medicale de care au beneficiat, suma minima prevazuta de lege, respectiv cate 5 lei.
 SJU Alba: coplata va fi in valoare de 5 lei
FOTO: www.alba24.ro

Pacientii Spitalului Judetean de Urgenta Alba vor plati la externare o taxa de 5 lei, cea mai mica suma prevazuta de legea coplatii, banii urmand sa fie folositi pentru achizitionarea materialelor de protectie a vizitatorilor - botosei de unica folosinta, pelerine, dezinfectant si alte materiale utilizabile in acelasi scop.

Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta Alba a hotarat suma pe care pacientii trebuie sa o plateasca la externare, incepand cu 1 aprilie, data la care va intra in vigoare legislatia privind coplata. Astfel, taxa care se va percepe va fi de 5 lei, potrivit unui anunt postat miercuri pe site-ul spitalului.

Pacientii vor plati la externare, indiferent de serviciile medicale de care au beneficiat, suma minima prevazuta de lege, respectiv cate 5 lei.

"Aceasta taxa va fi platita pe sectia unde au fost internati la momentul la care li se va intocmi biletul de externare. Incercam sa evitam prin aceasta masura aglomeratia care s-ar putea produce la casierie si care ar deranja pacientii", a explicat managerul Spitalului Judetean de Urgenta Alba, Nicoleta Cosarca.

Potrivit Contractului-Cadru pe 2013-2014, coplata va fi introdusa doar pentru internari continue, va fi platita la externare si va avea o valoare cuprinsa intre 5 si 10 lei.

Sursa: PaginaMedicala.ro
2126 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate